Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Girona) Formació, orientació, assessorament i assistència són els quatre eixos del nou Centre d'Orientació Familiar (COF) del bisbat de Girona. Aquest dissabte el casal Bisbe Cartañà de Girona va acollir la presentació d'aquest servei. Es tracta d'una concreció més del treball eclesial del sínode sobre la Família, impulsat pel papa Francesc, i que també s'ha inspirat en iniciatives similars d'altres diòcesis.

En el cas de Girona, el centre donarà suport a les famílies i els seus membres a l'hora d'afrontar els problemes i les dificultats que pateixin, ja siguin de caràcter psicològic, moral, afectiu o relacional. El servei, al capdavant del qual hi haurà l'equip de la delegació pastoral familiar i diversos professionals i voluntaris, treballarà des de tres àmbits diferents. D'una banda, es desenvoluparan tasques preventives i formatives. En segon lloc, es fomentarà l'orientació i l'assessorament. Finalment, en tercer terme, es faran tasques d'acolliment, assistència i seguiment.

En el marc de la prevenció, es preveu fer cursos i tallers formatius per ajudar a la maduració afectiva i la millora de les relacions, cursos d'educació afectiva a les escoles, tallers de creixement personal per a joves, atenció a parelles i persones separades, etc. L'atenció es farà des del mateix casal Bisbe Cartañà.

La presentació del COF, presidida pel bisbe Francesc Pardo, va comptar amb una conferència de l'escriptor Antoni Puigverd. Amb el títol de 'L'amor no és un clínex', Puigverd va fer una reflexió sobre la cultura actual, destacant el procés de canvi que estem vivint. Va afirmar que estem immersos en un ventall de crisis socials i personals que han sotragat els valors sòlids sobre els que s'havia sustentat durant segles la societat i els seus individus, prioritzant el consumisme i l'entronitzament de les emocions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.