Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El prefecte de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, president de Càritas Internationalis i arquebisbe emèrit de Manila, Luis Antonio Tagle, serà a Barcelona del 5 al 6 de març. En el marc de la tradicional celebració 'Sent la Creu de Filipines', Església Jove de Barcelona ha anunciat que "aquest any tenim el privilegi de ser acompanyats pel cardenal Tagle". A més, aprofitant la seva visita, s'han organitzat diversos actes que comptaran amb la seva participació.

'Acollir i acompanyar en un món canviant' és el títol de la trobada que organitza el Secretariat de Pastoral amb Joves, Càritas Catalunya i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya amb la presència del cardenal Tagle. Serà dissabte 5 de març a les 10:30 h a l'Auditori Fòrum de Barcelona i està adreçada especialment a mestres i professors, voluntaris, catequistes i acompanyants de joves. Els organitzadors expliquen que vol ser un diàleg per retrobar i alimentar el sentit de la vocació com a educadors.

La trobada s'ha organitzat entorn quatre àmbits diferents amb diàlegs diversos. Pel que fa a l'escola, la temàtica serà 'El compromís social de l'educació com a testimoni evangelitzador'; per l'àmbit Càritas, 'Voluntari de Càritas parroquial', per a família, el diàleg porta el títol 'La transmissió de la fe'; i centrat en els joves, la xerrada tractarà els 'Anhels i dificultats en l'aproximació al cristianisme'. Abans, però, el cardenal farà una ponència principal després d'un primer moment de pregària musical.

Per a participar en l'acte cal inscriure's prèviament a través d'un formulari. A més, diòcesis com la de Girona organitzen autocars per poder assistir a l'acte.

L'acte 'Sent la Creu de Filipines' d'Església Jove de Barcelona serà el 6 de març a les 18:00 h a la Sagrada Família. "Per tots els joves de Barcelona, tindrem al cardenal Tagle amb nosaltres en el tradicional Sent la Creu", han informat. El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, serà l'encarregat de presidir l'eucaristia posterior a la vetlla. La creu que es podrà veure a l'acte és una rèplica de la creu de Magallanes, de Cebú a Filipines, que simbolitza l'arribada del cristianisme a l'arxipèlag ara fa 500 anys.

Per a poder participar també cal inscriure's prèviament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.