Vés al contingut

notícies relacionades

Exaltació creu ortodoxos

Què és la festa de l’exaltació de la creu per als ortodoxos?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | L’exaltació de la Santa creu és una festa cristiana que celebra tant la comunitat catòlica (el 14 de setembre), com la comunitat ortodoxa (el 14 de setembre, els que segueixen el calendari gregorià; el 27 de setembre, els que segueixen el calendari julià).
bisbat-solsona

El curs d'iconografia del Santuari de Lord esdevé “una experiència ecumènica”

Bisbat de Solsona | El Santuari de Lord de Sant Llorenç de Morunys ha acollit un curs d'iconografia conduït pel mestre romanès de l'església ortodoxa Neculai Saftiu. Una formació amb la intenció de crear "una experiència ecumènica" vinculada al vessant artístic i espiritual alhora. Al curs ha tingut lloc del 25 al 29 de juliol i hi han participat sis persones de diferents punts de Catalunya.

Prop de 300 sacerdots ortodoxos desafien el govern rus i demanen la fi de la guerra a Ucraïna

(CR) En un moviment inusual dins l’Església ortodoxa russa, prop de tres-cents sacerdots han firmat una carta oberta on demanen la fi de la guerra amb “un cessament del foc immediat”. En el text defensen que “no hi ha altre camí que el perdó i la reconciliació mútua”, tot i que també adverteixen als responsables d’aquesta “guerra fraticida” que “el judici final arribarà per a tothom”.

El pare Seraphim de l’església ortodoxa russa: “No podem reproduir la guerra aquí”

(Lucía Montobbio –CR) La parròquia de l’Anunciació de Vallcarca, església ortodoxa russa que segueix el patriarcat de Moscou, lamenta amb gran dolor els esdeveniments a Ucraïna. L’hegumen –el superior d'una comunitat monàstica a l'orient cristià– Seraphim (Pavlov), demana als seus feligresos que barregen diferents nacionalitats que mantinguin la serenitat, i que preguin per un ràpid final de la guerra, fent una crida a totes les parts en el conflicte a la pau.

Suport mutu entre cristians catalans i ucraïnesos

(Lucía Montobbio –CR) Catalunya és el territori de l’Estat amb més nombre d’ucraïnesos. Fora de Barcelona, alguns dels municipis més representatius d’aquesta realitat són Guissona, Lloret de Mar i Badalona. Aquests dies catalans i ucraïnesos s’apleguen a les parròquies per pregar, i mantenir viva l’esperança i la fe en què la guerra s’aturi.

Un centenar de cristians demanen “un sàbat per la terra”

(CR) Cant, silenci, meditació, pregària i horitzó compartit. Un centenar de cristians de diferents confessions han demanat aquest dimecres al vespre “el coratge de celebrar un sàbat per al nostre planeta”. Des de la Parròquia de la Mare de Déu de Betlem, a Barcelona, cristians catòlics, ortodoxos i protestants s’han compromès a fer realitat un Jubileu per la Terra.

“Si una família demana menjar a Càritas, sabem que el necessita ja”

(Laura Mor –CR) “Quan una persona no arriba a final de mes, no pot esperar a demà”. I omplir el carro de menjar és una prioritat. Urgència i immediatesa es fonen aquests dies en els serveis de distribució solidària d’aliments, els DISA, de les parròquies. Depenen de Càritas i funcionen gràcies a la col·laboració desinteressada de centenars de voluntaris.

panoràmica

Veure la fe