Vés al contingut
Per Maria Rosa Ocaña .
blog-mrosa-ocaña-testimoniatge

Els dies 29,30 i 1 d’octubre han estat escenari de les activitats desenvolupades que han tingut lloc, en la Festivitat de la Església Ortodoxa Española (així està inscrita en el Ministeri de Justícia) de la Protecció de la Mare de Déu, Barcelona.

Han estat uns dies molt emotius i, al mateix temps molt solemnes per la presència del bisbe S.E. Justí, ja que al mateix temps s’estava celebrant el 50 aniversari de l’església, que, des de l’any 1988 es troba sota el Patriarcat de Sèrbia.

El divendres 29 tingué lloc la “Trobada de Testimoniatge i Amistat”, que reuní persones i entitats religioses del nostre país. Aquesta trobada fou presidia pel S.E. el Bisbe Justí, amb seu a París, procedent del Patriarcat de Sèrbia, juntament amb l’Arxipreste Martí, rector de la parròquia i l’Arxipreste Joan, Vicari General per Espanya i Portugal.

Presents en l’acte estigueren: Provicari General de l’Arquebisbat de Barcelona, Mn. Emili Gil Batllori, rector de la parròquia de Sant Josep Oriol; Secretariat Diocesà d’Ecumenisme de l’Arquebisbat de Barcelona, Àngels Alarcón; Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Sr. Carles Armengol Siscares, director general; Centre Ecumènic de Catalunya, Sebastià Janeras; GTER – Grup de Treball Estable de Religions, Jorge Burdman, president; Comunitat de Sant Egidi, Jaume Castro i Xavier Vidal; Monestir de Sant Pere de les Puel.les, germana Catalina; Parròquia dels Teatins, P. Miquel.

Tots ells varen aportar les experiències viscudes vinculades amb la parròquia ortodoxa de la Protecció de la Mare de Déu, al llarg dels 50 anys, amb les trobades de pregària, conferències, solidaritat social i que amb el temps s’han creat vincles d’amistat.

Aquesta trobada comporta un missatge que és testimoniar la particularitat de cada lloc, amb la llibertat que inspira negar o rebutjar la possibilitat de l’esforç col·lectiu que significa estar atent als designis de la voluntat divina.

El sentit de reunió dins del “Sobornost” implica maduresa i un bon discerniment, amb l’ajut d’Aquell que digué: “Estimaràs a Déu, per damunt de totes les coses i al proïsme com a tu mateix”. En un món dispers on els valors individuals i les hostilitats romanen, és un veritable tresor trobar un espai on prevalen els valors d’amistat, compartint, en la mesura de cadascú i dins de la diversitat, la convivència i la pau compartida.

El dissabte 29, durant l’ofici de Vespres, es rebé de forma extraordinària una icona de la Mare de Déu que viatja a través de molts països, que es considera miraculosa, ja que d’ella es desprèn mirra, un oli perfumat, i així va arribar a Barcelona i vàrem poder gaudir d’aquest regal inesperat que parla als cors dels creients, tot coincidint amb la Festivitat de la parròquia que està dedicada a la Protecció de la Mare de Déu.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.