Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri-CR) El cardenal Joan Josep Omella ha presidit aquest dissabte la celebració de la Jornada de la Vida Consagrada a la Catedral de Barcelona. En l’homília, ha donat “gràcies a Déu pel tresor de la Vida Consagrada” però també ha fet un incís per demanar perdó “pels qui no hi han estat fidels”. “És veritat que hi ha persones que han entelat la bellesa de la vida consagrada. I en demanem perdó, també pels preveres i els bisbes, tots els consagrats”, ha dit a la Catedral.

L’arquebisbe de Barcelona ha destacat especialment “quanta santedat i quanta entrega generosa hi ha a la Vida Consagrada”. I la seva “diversitat, on tot és gràcia”, recordant especialment la vida contemplativa i els missioners.

Omella també ha subscrit la intervenció inicial del president de la Unió de Religiosos de Catalunya, Màxim Muñoz, sobre el lema de la Jornada d’aquest any: “La Vida Consagrada, presència de l’amor de Déu”. Muñoz ha remarcat que hem de “tenir molt clar que l’important no és tant l’activitat que fem, sinó sobretot la paraula, el gest, el somriure, l’abraçada, la mirada que transmet l’amor que el Pare té per cada persona”.

En l’eucaristia s’han reunit religiosos i religioses de diverses congregacions per celebrar la Jornada Mundial de la Vida Consagrada que es fa cada any el dia de la Candelera. En la celebració es renoven els públicament els vots dels religiosos. A Catalunya es fan aquest dies diverses trobades diocesanes coincidint amb la Jornada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.