Vés al contingut

notícies relacionades

Omella considera una "barbaritat" que als 16 anys es pugui avortar sense el permís dels pares

(ACN/Madrid) El president de la Conferència Episcopal, Joan Josep Omella, ha considerat "curiós" que el govern espanyol impulsi ara la llei de l'avortament, en un moment de "crisi" política. "Potser per desviar l'atenció d'altres temes que són importants", ha dit en una conferència d'aquest divendres a Madrid. Ha afegit que això és "utilitzar temes morals per temes polítics" i ha alertat que aquesta barreja no és bona. A més, ha considerat una "barbaritat" que joves de 16 anys puguin avortar sense el permís dels seus progenitors.

El cardenal Omella participarà a l’assemblea plenària del Consell de Conferències Episcopals d’Europa

(Església Barcelona) Del 24 al 26 de setembre, el cardenal Omella es traslladarà a Roma per prendre part de la trobada que commemora el 50 aniversari de la creació del Consell de Conferències Episcopals d’Europa que, segons els seus estatuts, es compromet "a l’exercici de col·legialitat en comunió jeràrquica cum et sub romano pontífex; a afavorir una cooperació més estreta entre els

Omella insisteix: “No posem sobre la taula temes que divideixen”

(CR) “Amb l’anterior crisi econòmica la bretxa entre rics i pobres es va fer més gran i es va cronificar, i ara està passant el mateix; això no ens pot deixar tranquils”. Així ha parlat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella aquest dijous en la missa de la Mercè. En l’homilia ha apel·lat a “la unitat” per fer front a “temes més urgents”.

La visita del papa Francesc a Manresa, més a prop

(CR) L’imaginari de sant Ignasi de Loiola, Manresa i Montserrat ha tornat a trucar a la porta de Francesc. El papa no descarta visitar Manresa amb motiu de l’Any Ignasià el 2022. Així ho ha traslladat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella a la premsa, a la sortida de la reunió que ha mantingut la cúpula la Conferència Episcopal Espanyola amb el pontífex aquest dissabte al matí.

Omella, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

(CR) Per primera vegada un bisbe de Catalunya presidirà la Conferència Episcopal Espanyola. L'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha estat escollit aquest dimarts nou president de la Conferència Episcopal Espanyola. L'elecció com a president de la CEE s'ha fet en el marc de l'Assemblea Plenària dels bisbes, que se celebra del 2 al 6 de març a Madrid. Omella substitueix el cardenal arquebisbe de Valladolid, Ricardo Blázquez.

Omella: “Vivim en una societat capritxosa; només s'accepta el que agrada”

(CR) “Vivim en una societat capritxosa; només s'accepta el que agrada, el que produeix sensacions de plaer, i es rebutja tot el que contraria”. És un dels missatges que ha deixat aquest dimarts el cardenal Joan Josep Omella en la missa de la Mercè. Per Omella, això ens porta “gent immadura, irritada i irritable, incapaç, per exemple, de prescindir d'un caprici, de conviure bé amb un ancià o d'acceptar amb pau i tot una lleu malaltia”.

panoràmica

Veure la fe