Vés al contingut

notícies relacionades

Mor mossèn Joan Galtés, provicari general de Barcelona

(Arquebisbat de Barcelona) El capellà, historiador, provicari general de l'arquebisbat de Barcelona i canonge de la Catedral de Barcelona, Joan Galtés Pujol, ha mort aquest divendres amb 76 anys. Les exèquies tindran lloc el dissabte 31 de juliol de 2021, a les 12 h., a la Catedral de Barcelona.

Barcelona obre el pessebre del claustre de la Catedral

(Tarraconense) Amb l’inici d’Advent, l’arquebisbat de Barcelona obre un any més les representacions Nadalenques més tradicionals de la diòcesi. Entre aquestes, destaca el Pessebre del Claustre de la Catedral i la mostra de diorames de pessebres de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, al Museu Diocesà.

Restauració desconfinada de l’orgue de Solsona

(Comissió Orgue Solsona) La restauració de l’orgue de la Catedral de Solsona segueix els terminis previstos i, malgrat la pandèmia, ja és a punt de finalitzar la primera fase. Des que l’1 d’octubre de 2019 es va signar el contracte amb el mestre orguener Albert Blancafort, de Collbató, l’activitat al voltant de l’orgue no s’ha aturat.

Robert Baró: "Gairebé cada vegada que parlem de patrimoni és quan es destrueix"

(Glòria Barrete –CR) Notre-Dame en flames ha suposat un cop emocional per a mig món. Cremava el patrimoni, però també ho feia tot un símbol, part de la història de la ciutat de París i part important per a tota la societat. Hem parlat amb Robert Baró, canonge de la catedral de Barcelona i director del Secretariat diocesà d’art sacre i patrimoni cultural de l'arquebisbat de Barcelona, sobre la importància de les catedrals i el patrimoni sacre actual.

Notre-Dame: Una agulla per recosir la transcendència

(Eloi Aran  –CR) En una societat de l’espectacle com la nostra, la caiguda de l’agulla central de la Catedral de Notre-Dame de París mentre és devorada per les flames forma part del consum mediàtic però, alhora, desperta en l’espectador un seguit d’interrogants sobre la transcendència que restaven endormiscats en l’inconscient de l’Europa secularitzada. Les comparacions sempre són insuficients i injustes, és a dir, que tampoc s’acaben d’ajustar, però els habitants del poble de Rosselló deurien sentir quelcom semblant als parisencs quan es va esfondrar el seu campanar  el 2016.

Omella: “Demanem perdó pels qui han entelat la bellesa de la Vida Consagrada”

(Jordi Llisterri-CR) El cardenal Joan Josep Omella ha presidit aquest dissabte la celebració de la Jornada de la Vida Consagrada a la Catedral de Barcelona. En l’homília, ha donat “gràcies a Déu pel tresor de la Vida Consagrada” però també ha fet un incís per demanar perdó “pels qui no hi han estat fidels”. “És veritat que hi ha persones que han entelat la bellesa de la vida consagrada.

Cinc nous canonges de la catedral de Barcelona

(Arquebisbat de Barcelona) El dia 9 de gener de 2019 el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, va nomenar cinc nous canonges de la catedral barcelonina. Son els sacerdots diocesans Santiago Bueno Salinas, Joan Galtés Pujol, Miquel Ramón Fuentes, Joan Rodríguez Gómez i Felip-Juli Rodríguez Piñel.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe