Vés al contingut

notícies relacionades

Què és la festa del Iom Kippur?

(Lucía Montobbio -CR) El Iom Kippur és el dia amb el qual culmina la festa del Roix-ha-Xannà, el cap d’any jueu.  L’inici del Roix-ha-Xannà el marca la Lluna Nova del mes, enguany oculta el  7 de setembre. Del 7 de setembre fins aquest dijous, durant deu dies, la comunitat jueva -15.000 persones aproximadament a Catalunya- ha fet un exercici de revisió del que ha fet, dit, viscut durant els 365 dies anteriors.

“Vull perdonar, però no puc”

(Laura Mor –CR) Què ho fa que després d'una agressió no acabem de guarir les ferides internes? Què implica realment demanar perdó i perdonar? Des del diàleg entre la psicologia i l'espiritualitat hi ha camí per recórrer. És tot un procés que desafia la reacció natural de venjança per encarar la vida amb esperit constructiu.

Omella: “Demanem perdó pels qui han entelat la bellesa de la Vida Consagrada”

(Jordi Llisterri-CR) El cardenal Joan Josep Omella ha presidit aquest dissabte la celebració de la Jornada de la Vida Consagrada a la Catedral de Barcelona. En l’homília, ha donat “gràcies a Déu pel tresor de la Vida Consagrada” però també ha fet un incís per demanar perdó “pels qui no hi han estat fidels”. “És veritat que hi ha persones que han entelat la bellesa de la vida consagrada.

Omella mai no ha volgut “equiparar l'avortament amb el terrorisme” i demana perdó

(CR) “La intenció del senyor arquebisbe mai ha estat la d'equiparar l'avortament amb el terrorisme. En tot cas, el senyor arquebisbe demana perdó si alguna persona s'ha sentit ferida per les seves declaracions”. Així ha matisat l’arquebisbat de Barcelona amb una nota les declaracions de l’arquebisbe Joan Josep Omella en les que comparava l’avortament i el terrorisme.

El superior general dels Maristes demana perdó pels abusos a menors

(CR) “Perdó perquè en algunes de les nostres institucions, que haurien d’haver estat un lloc segur per a tots els infants i joves, hi ha hagut situacions d’abús que han deixat ferides profundes, sovint per a tota la vida”. El superior generals del Germans Maristes, el català Emili Turú, demana així perdó pels abusos a menors que en el seu moment van patir alguns dels alumnes o infants dels centres d’aquest orde religiós.

“El perdó no anul·la la justícia, el perdó és la plenitud de la justícia”

(Fundació Pere Tarrés) La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL ha inaugurat aquest dimarts la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarrés – URL que té com a objectiu promoure un model de justícia que emfatitzi una visió reparadora. La Càtedra entén que la resposta al fet delictiu no pot ser només sancionadora sinó que ha de poder reparar el dany causat.

panoràmica

Veure la fe