Vés al contingut

notícies relacionades

Claret publica un conte per ajudar als infants a detectar els abusos

(Claretians) Resi, supervivent és un nou conte il·lustrat de l'Editorial Claret. La història que explica la publicació és una eina per treballar a casa, a les escoles i en altres àmbits per ajudar a prevenir i detectar els abusos sexuals i maltractaments infantils. 

El Papa demana un informe anual sobre com es protegeixen els menors a l'Església

(Vatican News) En la seva audiència amb la Comissió Pontifícia per a la Protecció de Menors, el papa Francesc ha convidat a les conferències episcopals a contribuir a la creació d'espais d'escolta a les víctimes. També ha demanat un informe anual sobre les iniciatives de l'Església per a la protecció dels menors i dels adults vulnerables.

El bufet d’advocats que audita els abusos a l’Església incorpora assessors independents

(ACN/Madrid) El bufet d’advocats Cremades & Calvo Sotelo, a qui l’Església catòlica ha encarregat auditar els abusos sexuals a la institució, ha rebut una cinquantena de denúncies les últimes sis setmanes. El president de la firma i del grup de treball, Javier Cremades, ha explicat en roda de premsa aquest dimecres que de les “quaranta i tantes” denúncies que els han arribat un 70% són casos nous mentre que la resta ja es coneixien.

El bisbe de Lleida defensa la resposta de l’Església contra els abusos

(CR) El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, defensa en la carta dominical d’aquest diumenge la resposta de l’Església contra els abusos sexuals. El bisbe fa “una condemna total i absoluta dels abusos comesos per clergues” i “sense cap atenuant que minvi la gravetat del fet”. Afegeix “una clara i contundent petició de perdó a les víctimes i oferta d'acompanyament”.

El Congrés aprova que el Defensor del Poble investigui els abusos a l'Església

(ACN) El Congrés ha aprovat la proposició no de llei (PNL) del PSOE i el PNB que proposa investigar els abusos sexuals a menors a l'Església amb una comissió independent d'experts vinculada al Defensor del Poble. La iniciativa ha obtingut finalment el suport del PP, que d'entrada va oposar-se a una investigació que se centrés únicament en els abusos en institucions religioses, així com d'Unides Podem, ERC i EH Bildu, que havien registrat una iniciativa paral·lela per investigar-ho en una comissió parlamentària.

panoràmica

Veure la fe

podcasts