Vés al contingut

notícies relacionades

parlament-catalunya-solsona

El bisbat de Solsona planteja que les investigacions d'abusos haurien d'anar més enllà de l'Església

ACN | La delegada diocesana de Protecció de Menors i Adults Vulnerables del Bisbat de Solsona, Clara Carbonell, ha destacat la "bona feina" que està fent l'Església per investigar i prevenir abusos a menors i ha plantejat que aquesta feina s'hauria de fer en altres àmbits socials. En una compareixença davant la Comissió d'Investigació de la Pederàstia a l'Església, ha detallat que ells no tenien cap denúncia, però van treballar sobre "rumorologia" fins a arribar a dos possibles casos de dos mossens, ja morts.
Bernat Juliol Parlament

“Montserrat mai ens hem negat a pagar una indemnització justa”

CR | El prior de l'abadia de Montserrat, Bernat Juliol, ha comparegut aquest dilluns a la tarda a la Comissió d'Investigació sobre la Pederàstia a l'Església del Parlament on ha exposat tot el recorregut que ha fet l’Abadia per investigar i intentar reparar els casos que s’han conegut d’abusos a menors.
pensaments sobre abusos i Església

Nou reflexions al voltant dels abusos i l’Església

EDUARD REY | Per diversos motius, en els últims anys he hagut d’estar en diversos diàlegs on s’ha parlat sobre els abusos a menors en el marc de l’Església Catòlica. També he conegut algun cas de prop. En aquest escrit intento fer serenament les meves reflexions, a partir de coses que he anat sentint (i patint) al llarg d’aquests anys, i compartir-les, sense més pretensions.
barco-direccion

L’abús de poder en comunitats religioses: “Una realitat que cal acompanyar”

ROGER VILACLARA –CR | Imagina que ets el capità d'un vaixell i saps que has de virar a l'esquerra, però algú t'obliga a fer-ho cap a la dreta. Així és l'abús de poder que pot exercir una persona sobre teu. I encara pitjor és en el cas del de consciència: gires el vaixell cap a la dreta, però no saps per què ho fas i penses que és el correcte. Amb aquest exemple explica la religiosa dominica de la presentació Gemma Morató què són aquest tipus d'abusos.
abusos-esglesia-indemintzacions

La Conferència Episcopal s'obre a participar al fons d'indemnització per a víctimes d'abusos

ACN | El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), César García Magán, ha dit aquest divendres que l'Església contribuirà al fons d'indemnització a les víctimes d'abusos anunciat per Pedro Sánchez a la investidura si aquest mecanisme inclou també casos de fora de l'àmbit religiós. "No és que diguem que no repararem si no reparen a la resta, l'Església repararà sempre", ha afirmat el prelat.
omella-roda-premsa

Els bisbes acullen les recomanacions de l’Informe sobre els abusos

CR | Després de la reunió extraordinària de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) els bisbes han fet un comunicat en què valoren positivament l’informe del Defensor del Pueblo i el cardenal Joan Josep Omella ha comparegut aquest dimarts davant de la premsa. Cap crítica als continguts de l’informe d’Ángel Gabilondo i només ha reiterat que la dada que han extrapolat diversos mitjans de comunicació de 440.000 abusos “no correspon a la veritat, ni representa als sacerdots i religiosos”.

panoràmica

Veure la fe

podcasts