Vés al contingut

notícies relacionades

vida-consagrada-urc

Com és la vida consagrada pels religiosos joves d'avui?

URC | L'Església celebra aquest divendres 2 de febrer la 28a Jornada Mundial de la Vida Consagrada. Des de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), conviden els religiosos i religioses a celebrar-ho a les respectives diòcesis catalanes que han organitzat diferents actes amb motiu d’aquesta festa, enguany encapçalada pel lema 'Aquí estic Senyor, facis la teva voluntat'.

Els “camins de futur” centren la trobada de superiores i abadesses catalanes

(URC) El grup Anawin, format per superiores i abadesses representants de les congregacions religioses femenines de Catalunya que formen part de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), s'ha trobat aquest dilluns a la casa general de les Religioses dels Sagrats Cors a Valldoreix. En la trobada, les religioses han parlat sobre “el present de la família religiosa” i “els camins de futur que estem perfilant”, ha explicat Maria Dolors Bosch.

“La vida religiosa s'ha conservat perquè s'ha posat al servei de la humanitat”

(URC) Amb motiu de la XXVI Jornada Mundial de la Vida consagrada que se celebra aquest dimecres, la Unió de Religiosos de Catalunya recull el testimoni de la religiosa Rosario Lagos i de fra Josep Gendrau. Tots dos subratllen la idea de la fraternitat i la missió compartida com a oportunitats de futur d'aquesta vida consagrada.

9 pregàries per als dies de Nadal

(URC) La Unió de Religiosos de Catalunya proposa 9 pregàries per als dies de Nadal. Una per a cada dia, des del 24 de desembre fins a l'1 de gener. Són pregàries breus dedicades a diferents àmbits, persones i col·lectius de la societat. Les comunitats, les persones en situació de vulnerabilitat, els malalts o els difunts són alguns d'aquests col·lectius que centren aquestes oracions.

Religiosos demanen deixar enrere la lògica de bàndols

(URC/CR) Després de mesos en què les mesures sanitàries no ho han permès, la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) ha celebrat presencialment la seva assemblea general. En aquesta 82a convocatòria, que ha tingut lloc a Salesianes – Torre Gironella de Barcelona, els principals mandataris d’instituts religiosos i de vida consagrada a Catalunya s’han trobat amb l’acompanyament del bisbe de Vic, Romà Casanova.

Veure la fe