Vés al contingut

notícies relacionades

Els maristes conviden quatre dones de l'Equador per parlar d'emprenedoria rural

(SED) Cinc dies d'aprenentatge feminista per a escoles sobre desenvolupament rural i igualtat de gènere a l'Equador. Aquesta és la proposta de l'ONG SED (Solidaritat, Educació i Desenvolupament), vinculada als maristes, que organitzen la setmana 'Dones Emprenedores i Transformació Social a l'Equador' del 16 al 20 de maig. La proposta inclou la visita de quatre activistes de l'Equador a tres escoles maristes de Catalunya.

El Monestir de les Avellanes reprèn els campus d’estudiants per a la restauració del seu patrimoni

(Monestir de les Avellanes) Durant el mes d’abril el Monestir de les Avellanes duu a terme accions de conservació i restauració de la porta d’accés a l’església des del claustre, del segle XIV, la qual incorpora un timpà de l’escultor Leandre Cristòfol (1965) que també s’està intervenint. Així mateix es preveu fer una primera neteja de l’arcosoli on s’ha d’instal·lar la reproducció d’un dels sepulcres dels comtes d’Urgell.

El Monestir de les Avellanes recupera el seu patrimoni sonor

(Monestir de les Avellanes) En el marc de la 34 Trobada de Campaners d'Os de Balaguer, aquest dimecres a les 10:00 h, el Monestir de les Avellanes instal·larà la nova campana 'Sant Marcel·lí Champagnat'. Aquesta és la quarta i última campana que pujarà al campanar del monestir i que conclou el projecte de recuperació del so de les campanes al monestir, iniciat l'any 2010.

Cuina de Setmana Santa. Per Divendres Sant, bunyols de bacallà

(CR) Continuem la sèrie de Cuina de Setmana Santa que ens ha preparat Bobby Cabral, xef del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes. En ocasió de Divendres Sant ens proposa cuina clàssica: bunyols de bacallà. Mentre que la connexió amb la cuina més medieval o antiga la trobem sobretot amb les espècies, amb el bacallà trobem una clara incorporació de cuina de més època moderna, dels segles XVII-XVIII.

Cuina de Setmana Santa. Per Dijous Sant, orelletes

(CR) Proposta gastronòmica basada en la cuina tradicional catalana. Enguany Catalunya Religió vol ajudar a comprendre com es viu Dijous Sant, Divendres Sant i Dissabte Sant a partir dels fogons, del paladar i de la dimensió comunitària. El xef Bobby Cabral, del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes, dels germans maristes, ha ideat tres plats per degustar aquests dies de Setmana Santa en família. Una petita sèrie culinària per viure el tridu pasqual.

panoràmica

Veure la fe

podcasts