Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 23/05/2022
Galeria d'imatges

(Maristes) Els educadors de les obres socials maristes han celebrat la seva trobada anual aquest divendres a Igualada. Enguany la jornada ha estat marcada per la celebració dels 25 anys del Centre Residencial d'Acció Educativa La Llar d'Igualada. “Sou una benedicció de Déu i sou transmissors de vida”, ha dit el superior de la província marista de l'Hermitage, Pere Ferré, als educadors presents a l'Ateneu igualadí. 

El director de La Llar, l'igualadí Cesc Elías, ha fet de conductor de l'esdeveniment. En el seu discurs, ha parlat de la vida en un CRAE: “Hi ha hagut satisfaccions i hi ha hagut dificultats”. Ha parlat de moments molt bonics i d'altres que no ho han estat tant, d'estones de compartir, de riure, de plorar, festes, sortides, formacions i celebracions d’aniversaris. “I tot, absolutament tot, ens ha fet créixer com a educadors i com a persones”, ha assegurat.

El president de la Fundació Champagnat, Jaume Parés, ha inaugurat els parlaments oficials donant la benvinguda als assistents i recordant que La Llar és a l'antiga casa dels germans maristes. Els maristes han estat acompanyats pel secretari d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Alexis Serra, qui ha agraït la feina dels educadors socials i els ha dit que “sou la baula imprescindible perquè el sistema funcioni”. I l'alcade d'Igualada, Marc Castells, també ha adreçat un agraïment per la tasca dels educadors socials destacant el que representa per a la ciutat explicitant que “gràcies a la vostra feina la ciutat és més justa”.

Durant l'esdeveniment s'ha presentat el llibre 25 anys, 25 testimonis. La Llar d'Igualada, amb la participació de quatre dels testimonis que hi han intervingut: Miquel Cubeles, Loli Martínez, Laki Schraf i el mateix Cesc Elías. Ha estat el moment emotiu de la jornada, amb l'explicació de vivències, records, dificultats, anècdotes, emocions a flor de pell i tot allò que ha representat la vida d'aquests 25 anys.

Un altre dels moments destacats de l'acte ha estat la ponència d'Iñaki Alonso, responsable de protecció a la infància de l'Athlètic Club de Bilbao, que ha explicat com es treballa des del club la protecció a la infància i ha fet pedagogia de les conseqüències que està tenint la Llei Orgànica de protecció integral a la infància i l’adolescència davant de la violència (LOPIVI), que es va aprovar al Congrés just ara fa un any.

L'acte s'ha tancat amb una fi de festa i amb les paraules de la sotsdirectora de La Llar, Mari Molina.

Els Maristes gestionen a Catalunya 14 obres socials, entre medi obert i medi residencial, a través de les quals atenen més de 1.000 infants i les seves famílies, i 10 escoles repartides per tot el territori.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.