Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) Hem cuinat orelletes per Dijous Sant i bunyols de bacallà per Divendres Sant. En aquesta sèrie culinària especial de Setmana Santa el xef Bobby Cabral del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes, ha optat clarament per la cuina d’aprofitament. I un exemple més el trobem en la tercera recepta d’aquest tridu pasqual. Amb les torrades de Santa Teresa aprofitem el pa sec per fer un plat dolç.

Igual que hem vist en les anteriors receptes, s’utilitzen ingredients que poden preservar-se durant temps. I el mateix plat no caduca immediatament. Així, per exemple, l’ús de l’oli d’oliva li dona tant el cos calòric com de conservació. D’entre els ingredients hi veiem també els ous, novament quelcom que podíem trobar qualsevol casa de pagès.

RECEPTA PER DISSABTE SANT

Plat: Torradetes de Santa Teresa

Ingredients per a 4 persones:

  • 12 llesques de pa sec
  • 650 ml de llet
  • 1 llimona
  • 1 branca de canyella
  • 2 ous frescos
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • 5 ml d’oli d’oliva
  • 200 ml d’oli per a fregir.

Preparació:

  • En una olla escalfar la llet, afegir-hi la llimona, la branca de canyella i bullir durant 5 minuts, per tal que quedi el sabor de la llimona i la canyella a la llet.
  • Deixar reposar la llet durant 2 minuts
  • Entre tant tallem les 12 llesques de pa del dia anterior.
  • Introduir les llesques a la llet i deixar-les submergides un parell de minuts.
  • En un plat fondo batre els ous
  • Barrejar el sucre amb la canyella i guardar a part
  • En una olla afegir 200 ml d’oli d’oliva i posar a escalfar a una temperatura de 190 graus.
  • Treure les llesques de la llet, passar per l’ou i fregir-les fins que estiguin ben torrades.
  • Al treure-les, aprofitant que encara estan molles per l’oli, passar-les per la barreja de sucre i canyella de manera que quedin ben arrebossades.
  • Deixar reposar durant 10 minuts i ja es poden servir.
  • Es poden servir soles, o acompanyades per exemple d’un gelat de iogurt, que li dona un contrast interessant.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.