Vés al contingut

notícies relacionades

Gaudí, natura i fe

(Josep Gordi –CR) Antoni Gaudí, l’arquitecte català més universal, no perd mai l’actualitat. D’una part, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) acaba d’inaugurar una exposició titulada ‘(Re) conèixer Gaudí.

El valor espiritual en l’obra de Domènec Fita

(Jordi Faulí –CR) Quan s’inicia una obra d’art mai no se sap com acabarà. Si això és vàlid per a les obres de tots els bons artistes, era diàfanament cert en la de Domènec Fita. El seu treball creatiu de contínua evolució creixia i agafava forma en les seves llibretes, amb una perseverant i dura tasca de rigorosa i sincera recerca de la forma essencial des de la seva gènesi fins a la seva contemplació en el lloc definitiu.

"L’arquitectura religiosa respon a l’amor"

(Eloi Aran/CR) Com ha de ser l’arquitectura religiosa del segle XXI? Què podem aprendre de les esglésies modernes dels darrers setanta anys? Com ha d’entomar un arquitecte l’encàrrec d’un projecte religiós? Per respondre a aquestes preguntes el Seminari Intern de Patrimoni Sacre de la Fundació Joan Maragall ha comptat aquest dilluns amb la participació de l’arquitecte Eduardo Delgado Orusco, professor de projectes a la Escola d’Arquitectura de Saragossa, estudiós destacat i autor de diverses obres d’arquitectura sacra.

Siro López: "Prou de construir escoles com una caixa tancada"

(Eloi Aran/CR) Son molts els interrogants sobre arquitectura escolar que generen els nous projectes pedagògics de diferents institucions de l’ensenyament. Responent a aquestes incerteses sobre com acompanyar i encertar en el disseny dels àmbits educatius, la Fundació Edelvives, dins del seu programa “Espais amb sentit”, ha presentat aquest dimecres a Barcelona el llibre “Esencia. Diseño de espacios educativos”, de l’artista multidisciplinar Siro López.

Andrea Longhi: “La posició dels baptisteris té valors simbòlics”

(Eloi Aran / CR) Cal una pila baptismal fixa o basta que sigui portàtil? Com i on celebrem el sagrament de la iniciació al cristianisme? Quins espais necessita? Aquestes han estat algunes de les preguntes que ha abordat la setzena sessió del Seminari de Intern de Patrimoni Sacre de la Fundació Joan Maragall i ha comptat amb la col·laboració de l’arquitecte italià Andrea Longhi, professor del Politècnic de Torí que ha investigat l’espai del baptisteri en l’arquitectura religiosa contemporània.

La geometria de la Sagrada Família

(Temple) A l’hora de descriure la Sagrada Família, és freqüent dir, per exemple, que a l’exterior té tres façanes amb quatre campanars a cadascuna, sis cimboris i un total de divuit torres que s’enlairen cap al cel, mentre que a dins hi ha un bosc de columnes ordenades segons una retícula de 7,50 x 7,50 metres.

panoràmica

Veure la fe