Vés al contingut

notícies relacionades

El valor espiritual en l’obra de Domènec Fita

(Jordi Faulí –CR) Quan s’inicia una obra d’art mai no se sap com acabarà. Si això és vàlid per a les obres de tots els bons artistes, era diàfanament cert en la de Domènec Fita. El seu treball creatiu de contínua evolució creixia i agafava forma en les seves llibretes, amb una perseverant i dura tasca de rigorosa i sincera recerca de la forma essencial des de la seva gènesi fins a la seva contemplació en el lloc definitiu.

Mor Domènec Fita, renovador de l’art religiós

(Laura Mor –CR) “Repetir és de les coses que em produeix més tristesa”, deia l’artista gironí Domènec Fita. Autor d’un extens catàleg d’obra religiosa, ha mort aquest dilluns a l’edat de 93 anys. Fita buscava “servir i ser útil” a l'objectiu social de cada peça. I moltes de les seves creacions van aconseguir una presència pública notable.

Domènec Fita, l'artista que no vol petrificar Jesús

(Laura Mor –CR/Girona) Té 90 anys i segueix lluitant contra tot instint de conservació. L'artista gironí Domènec Fita i Molat defensa la llibertat creativa. Un valor que ha practicat també en el seu extens catàleg d'obra religiosa. “L'ésser humà té molt i molt per donar”, explica en aquesta entrevista en vídeo. Ens ha acollit al despatx de casa seva, al barri de Montjuïc. Per a Fita, l'art té molt a veure amb la paràbola dels talents. I la religiositat la viu com un fet alliberador, molt lluny d'una norma establerta.

El bisbe de Girona entrega el guardó “Pro ecclesia et Pontifice” a Domènec Fita

(Bisbat de Girona) En el marc de la celebració dels 90 anys de Domènec Fita, aquest dilluns 18 de desembre el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va entregar al polifacètic artista el guardó “Pro ecclesia et Pontifice” en un acte institucional que ha tingut lloc a la Casa Carles, seu del Bisbat de Girona, i que va comptar amb la presència de familiars i amics de Fita.

recull de notícies

Veure la fe