(Sagrada Família) La Junta Constructora de La Sagrada Família inaugura avui una exposició sobre el temple, la seva història i el seu futur a la localitat italiana de Loreto, que acull el Santuari de la Santa Casa de Loreto, un lloc de peregrinació catòlica fortament vinculat als orígens de la Sagrada Família.
L’exposició mostra l’arquitectura de Gaudí, el seu mètode experimental i el missatge religiós que acull la Basílica, amb el propòsit de compartir amb tots aquells que la visitin l’experiència espiritual i estètica que Gaudí va proposar.
La Basílica de prop
Aquesta és una iniciativa que té com a objectiu portar des de Barcelona fins a Loreto la grandesa espiritual i la bellesa que caracteritzen la Basílica de la Sagrada Família. Els seus elements arquitectònics i ornamentals fan sempre referència al missatge cristià, com es continua posant de manifest en totes aquelles aportacions tècniques, artístiques i simbòliques que s’hi segueixen realitzat i que fan d’ella una obra d’art total, admirada anualment per prop de tres milions de visitants.
La idea de Gaudí era crear un temple que atragués els fidels pel seu exterior i dins el qual aquests trobessin un espai que els induís a l’elevació de l’esperit, a la lloança i a la pregària, un espai magnificent que convidés a la introspecció, i que avui ja és una realitat, de la que en volem fer partícips als visitants d’aquesta exposició.
La Sagrada Família a Loreto
La Santa Casa de Loreto és on es conserva la residència en què, segons la tradició, van viure Jesús, Maria i Josep de Natzaret. Una casa que, suposadament, el segle XII es va traslladar des de Natzaret fins a aquesta ciutat de la província d’Ancona. Precisament va ser la visita del temple de la Santa Casa a Itàlia, la que va inspirar Josep M. Bocabella a promoure la construcció a Barcelona d’una rèplica del santuari de Loreto, fet que va esdevenir el germen de l’actual Basílica de la Sagrada Família.
Basílica de la Sagrada Família
El temple de la Sagrada Família és una obra única al món, resultat de l’excepcionalitat de l’arquitecte català Antoni Gaudí (1852-1926). Iniciat el 1882, i encara que avui segueix en construcció, el papa Benet XVI el va consagrar i declarar Basílica menor el 7 de novembre de 2010. Des de l’any 2005, la façana del naixement i la cripta del temple formen part del Patrimoni Mundial de la Unesco.
Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número
o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.