Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 7/10/2019
Galeria d'imatges

(Justícia i Pau) “Una ecologia integral implica dedicar una mica de temps per a recuperar la serena harmonia amb la creació”. Aquesta és una de les diverses frases de l'encíclica Laudato Si' que aquest divendres al vespre s'han llegit al Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona. Una vuitantena de persones s'hi han aplegat per pregar coincidint amb la cloenda del Temps de la creació.

El Cant de les criatures, el Càntic de Daniel i el Llibre del Gènesi han donat fondària a l'estona de reflexió. La lectura de diversos fragments de l'encíclica ecològica del papa també ha servit per meditar sobre el do de la creació i la custòdia que n'ha d'assumir la humanitat. A cada citació s'hi alternaven fotografies de paisatges naturals i petites mostres de la biodiversitat que demanen protegir.

La festa de Sant Francesc d'Assís ha motivat aquesta vetlla de pregària convocada per una dotzena d'entitats cristianes. S'hi han fet presents també el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo i el delegat de Pastoral Social, Joan Costa. El consiliari de Justícia i Pau, Josep M. Fisa, ha parlat de sant Francesc com a “figura inspiradora” en les paraules de benvinguda: “Fill de família benestant, va prendre consciència que el missatge de Jesús és radical; es va despullar de tot per a abraçar un estil de vida auster i comunitari que el feia proper a totes les criatures”, ha recordat.

Justícia i Pau, Mans Unides, el Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, l'Acció Catòlica General, Cristianisme i Justícia, Càritas Diocesana de Barcelona i la Fundació d'Escoles Parroquials han demanat pels qui més pateixen les conseqüències de la degradació del medi ambient. “Som aquí perquè volem ser ferment d'una conversió personal i col·lectiva cap a un nou model de viure respectuós i responsable amb els altres i amb la natura”, ha dit Josep M. Fisa. Les entitats aplegades s'han compromès a tenir cura de la casa comuna i a adoptar un estil de vida més auster.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.