Vés al contingut

notícies relacionades

papa-creacio

El Papa demana “l'aplicació efectiva” de l'Acord de París pel canvi climàtic

Moviment Laudato Si' | El papa Francesc ha assegurat que la propera Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP27) representa "una oportunitat per impulsar una aplicació efectiva de l'Acord de París". Així ho deixa escrit en el missatge per al Temps de la Creació que ha presentat l'Oficina de Premsa del Vaticà aquesta setmana. 

Francesc: “Cal consumir per viure, no viure per consumir”

(CR) Cada any, de l’1 de setembre al 4 d’octubre, els cristians d’arreu del món estan cridats a aprofundir la seva relació amb el Creador, amb tots els germans i amb tota la creació. El papa Francesc s’ha adreçat als joves participants del Youth 4 Climate, així com

Pregària ecumènica extraordinària per renovar la casa comuna

(CR) Amb el lema ‘Una casa per a tothom? Renovant l’oikos de Déu’ la basílica de la Sagrada Família acull diumenge la pregària que tanca el ‘Temps de la Creació’. L’acte se celebra coincidint amb la vigília de Sant Francesc i té com a propòsit mostrar que tots els éssers vius comparteixen una mateixa casa.

Comença el Temps de la Creació

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) Aquest dimecres s'ha celebrat la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació i s'ha donat inici al “Temps de la Creació”, que s’allarga fins al 4 d’octubre, festivitat de sant Francesc d’Assís.

El Monestir de Sant Cugat presenta el grup Laudato Si’

(CR) El Monestir de Sant Cugat ha presentat aquesta setmana el grup Laudato Si’. Un grup format pel laïcat interessat a promoure l’ecologia integral en tots els àmbits de la parròquia Sant Pere d’Octavià, així com també facilitar la formació i reflexió a les persones interessades en créixer en aquesta dimensió de la fe.

Preparant el "Temps de la Creació"

(Grup Sant Jordi) El Grup Sant Jordi i la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat anuncien la seva participació en el Temps de la Creació, al costat de milers de cristians de tot el món en aquesta celebració transformadora que anima tots els cristians a tenir cura de la nostra casa comuna.

Entitats cristianes preguen per posar en pràctica l'ecologia integral

(Justícia i Pau) “Una ecologia integral implica dedicar una mica de temps per a recuperar la serena harmonia amb la creació”. Aquesta és una de les diverses frases de l'encíclica Laudato Si' que aquest divendres al vespre s'han llegit al Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona.

Veure la fe