Vés al contingut

notícies relacionades

Obrir vies legals per arribar a Europa, la crida de la vetlla de pregària ‘morir d’esperança’

(Sant'Egidio) La basílica dels Sants màrtirs Just i Pastor de Barcelona s’ha omplert aquest dijous amb la presència de nombrosos refugiats de diferents països per recordar els més de 21.000 refugiats que han perdut la vida des del 2015 al Mediterrani o a les rutes terrestres d'immigració cap a Europa. La commoció ha estat gran, sobretot quan s’ha recordat la inadmissible massacre de 37 refugiats morts i nombrosos ferits a la frontera de Melilla el divendres 24 de juny.

Les religions encomanen la pau a Barcelona

(Laura Mor –CR) Un toc de campanes a l’estil de la comunitat ecumènica de Taizé i un cant en àrab han obert la crida a l’oració aquest dimecres. ‘La pau del cor’ ha convocat prop de cinc-centes persones al bell mig de la Plaça Sant Jaume.

Els bisbes parlen de la pregària

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la pregària, així com de la Quaresma en clau sinodal, de les temptacions, d’una llum en el desert, d’una resposta al problema dels abusos sexuals, de les paraules de Jesús des de la creu, de la virtut de la justícia, de la transfiguració i d’anunciar Jesucrist.

L’abadia cistercenca de Lerins a l’illa del silenci

(Josep Gordi –CR) A uns vint minuts en vaixell de la ciutat francesa de Cannes apareix l’illa de Sant Honorat que és propietat de la comunitat cistercenca que hi viu i que pren el nom del bisbe d’Arles que hi fundà el primer monestir en el segle V quan estava deshabitada. Es tracta d’una petita illa ja que tot just té tres quilòmetres de perímetre i per la qual no transiten cotxes, ni hi ha hotels, només s’escolta el so de les onades i el de les campanes del monestir.

Davant del repte migratori: “Els corredors humanitaris canvien el mal en bé”

(Laura Mor –CR) “On és la nostra fe si pensem que el tema dels qui han mort mentre viatjaven cap a Europa és una qüestió irresoluble?” Nova crida al compromís cristià davant del repte migratori. Aquest dilluns al vespre s’han aplegat un centenar de persones per pregar a la basílica dels Sants Just i Pastor, a Barcelona.

panoràmica

Veure la fe

podcasts