Vés al contingut

notícies relacionades

combustibles

Organitzacions religioses anuncien una desinversió multimilionària en combustibles fòssils

Moviment Laudato Si' | Trenta-cinc organitzacions religioses de sis països diferents han anunciat la seva desinversió en empreses de combustibles fòssils. Entre les institucions participants hi ha organitzacions catòliques que sumen una desinversió de 500 milions de dòlars. Un anunci que ha fet el Moviment Laudato Si', el Consell Mundial d'Esglésies, Operation Noah, Green Anglicans i FreenFaith, entre altres organitzacions. 

Kellia, el nou joc de taula fet per la Comunitat de Taizé

(CR) Ja està a la venda ’Kellia’, un joc de taula cooperatiu d’estratègia sobre els pares i les mares del desert. Ha estat creat i il·lustrat pels germans de la Comunitat de Taizé i, concretament, el disseny l’ha fet el germà Bernat. El joc combina espiritualitat, ajuda mútua i ecologia. 

Gallifa, el santuari de l’ecologia

(Josep Gordi –CR) De la mà del bon amic Joan Vallhonrat que és un gran coneixedor del medi rural del Vallès i un bon gestor forestal, hem visitat el Santuari de Gallifa. Una nova descoberta dins la col·lecció d'articles sobre santuaris naturals que publiquem a Catalunya Religió.

El decreixement i la transició energètica, a debat

(Cristianisme al s.XXI) L’especialista en Física de l’Atmosfera i Geofísica, exdirectora de l’ICAEN i actual patrona de la Fundación Renovables, Assumpta Farran, ha parlat aquest dissabte sobre decreixement i transició energètica. Ho ha fet en el marc dels debats d’Espai Obert que promou l’associació ‘Cristianisme al segle XXI’, en format virtual i amb l’assistència d’unes vuitanta persones. Farran ja havia participat al Congrés del 2019, on va parlar de la necessària transició ecològica.

“No ens creiem que la nostra forma de viure posa en risc la nostra supervivència”

(Cristianisme Segle XXI) Més d’un centenar de connexions a la ponència sobre ‘Ecologia post-coronavirus: espècie humana i ecosfera’. Aquest dissabte ha tingut lloc, de forma telemàtica, la xerrada inaugural del cicle Espai Obert de l’associació Cristianisme al Segle XXI, a càrrec de la doctora Marta Tafalla, professora d’Ètica i Estètica a la UAB.

Un estudi d’IQS desenvolupa un nou sistema de mostreig de microplàstics

(IQS) Els microplàstics s’han convertit en un gran problema mediambiental, tant els primaris –fabricats en origen i amb aplicacions en cosmètica, teixits sintètics, etc.– , com els secundaris –originats a partir de la degradació d’objectes plàstics de major mida, com bosses, xarxes de pesca, etc.–, ja que s’acumulen especialment en els mars i oceans.

panoràmica

Veure la fe

podcasts