Vés al contingut

notícies relacionades

laudate-deum-pollu

'Laudate Deum': obrir els ulls i deixar de negar l'evidència

JOSEP GORDI –CR | El Sant Pare Francesc ha tret a la llum aquest dimecres l’exhortació apostòlica 'Laudate Deum'. Ell mateix havia anunciat que l’estava escrivint i que era una continuació de l’encíclica 'Laudato Si'' i l’ha acabat vuit anys després de la publicació de la primera. Un cop llegit el text, hom té la impressió que el Sant Pare ha donat un cop de puny damunt de la taula per dir-nos que obrim els ulls i que deixem de negar les evidències.
papa-laudate-deum-publica

El Papa publica 'Laudate Deum', un crit a respondre davant la crisi climàtica

CR | La crisi climàtica, la debilitat política internacional i els fracassos de les darreres conferències sobre els climes. Són els temes que centren la nova exhortació apostòlica del papa Francesc 'Laudate Deum'. El pontífex l'ha publicat aquest dimecres donant continuïtat a l'encíclica 'Laudato Si'', publicada l'any 2015. El text és un crit a respondre a la crisi climàtica del planeta: "No estem reaccionant prou, estem prop del punt de ruptura".
laudate-deum

La 'Laudate Deum' en 30 cites

CR | Aquest dimecres, coincidint amb la festivitat de Sant Francesc d’Assís, s’ha fet pública la nova exhortació apostòlica del papa Francesc 'Laudate Deum'. Per facilitar-ne una lectura ràpida publiquem un resum en català amb 30 cites. El text no aporta grans novetats sobre el pensament de la Laudato Si', però augmenta en contundència la seva crida a prendre mesures per aturar el canvi climàtic i, en especial, exigeix resultats a la propera cimera del clima d’aquest any.
la-carta-afers-religiosos

Afers Religiosos presenta la pel·lícula sobre l'encíclica Laudato Si' en català

AFERS RELIGIOSOS | El film 'La carta: un missatge per a la nostra terra' inspirat en l’encíclica Laudato Si’ s’ha estrenat als Cinemes Girona de Barcelona subtitulada en català. Una iniciativa de la Direcció General d'Afers Religiosos per poder fer arribar la pel·lícula en versió original al públic catalanoparlant. L'acte, que s'ha celebrat aquest dijous amb la presència d'un centenar de persones, també ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa Laudato Si'.
laudato-si-moviment

Vuit anys de Moviment Laudato Si’: “Un compromís amb la natura i totes les religions”

MOVIMENT LAUDATO SI' | Un any més del moviment catòlic ecologista més influent. Aquest gener s'han complert vuit anys en actiu del Moviment Laudato Si’. Amb la visita del papa Francesc a les Filipines després del Súper Tifó Haiyan es va plantar la llavor. I a partir del 2015, any quan es va crear, s’han produït molts canvis que han acompanyat un procés global de discerniment.
bosco-global-salesians-horts

Bosco Global impulsa els horts agroecològics al Senegal

SALESIANS | El projecte, impulsat per Bosco Global i gestionat pels Salesians a Tambacounda, ha dotat d’equipament i formació agroecològica a joves i les seves famílies a les poblacions de Tambacounda i Missirah, al Senegal.

panoràmica

Veure la fe

podcasts