Vés al contingut

notícies relacionades

papa-creacio

El Papa demana “l'aplicació efectiva” de l'Acord de París pel canvi climàtic

Moviment Laudato Si' | El papa Francesc ha assegurat que la propera Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP27) representa "una oportunitat per impulsar una aplicació efectiva de l'Acord de París". Així ho deixa escrit en el missatge per al Temps de la Creació que ha presentat l'Oficina de Premsa del Vaticà aquesta setmana. 

Alumnes dels Maristes Anna Ravell organitzen una exposició d'art sobre el capitalisme

(Maristes) El Centre Cívic El Sortidor de Barcelona acull una exposició d'art contemporani sota el títol de 'Biocapitalisme'. Està formada per 14 obres de tècniques diverses i realitzades per l'alumnat de 4t d'ESO de l'escola Maristes Anna Ravell del Poble-sec. Els projectes són el resultat d'un treball fet a l'aula durant un trimestre seguint la metodologia de l'aprenentatge basat en projectes globalitzats.

Francesc: “Cal consumir per viure, no viure per consumir”

(CR) Cada any, de l’1 de setembre al 4 d’octubre, els cristians d’arreu del món estan cridats a aprofundir la seva relació amb el Creador, amb tots els germans i amb tota la creació. El papa Francesc s’ha adreçat als joves participants del Youth 4 Climate, així com

La contaminació atmosfèrica i els espais verds influeixen en el desenvolupament dels infants

(Obra social “la Caixa”) Viure amb nivells més alts de contaminació atmosfèrica i densitat de població durant els primers anys de vida podria estar associat amb un augment de l’índex de massa corporal (IMC), mentre que els espais verds i la combinació d’usos del sòl –la varietat d’edificacions i els serveis–  podrien relacionar-se amb l’efecte contrari. Són algunes de les conclusions d’un estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”, que ha analitzat per primera vegada la relació entre múltiples exposicions urbanes i la trajectòria de creixement de l’IMC a partir de les dades de prop de 80.000 nens i nenes d’àrees urbanes de Catalunya. 

Crida eclesial al compromís amb una ecologia integral

(CR) Signatura col·lectiva sense precedents a l'Església catalana a favor de la conversió ecològica. Més d’un centenar de responsables i membres d’entitats, moviments i congregacions cristianes, preveres, religiosos, religioses, laics i laiques de tot Catalunya han fet públic aquest divendres el seu ‘Compromís amb una ecologia integral’.

“Els capellans i bisbes encara no s’han llegit la Laudato Si’”

(Laura Mor –CR) El jesuïta Prem Xalxo (Ranchi, Índia, 1966) és professor de la Pontifícia Universitat Gregoriana i coordina el diploma en Ecologia integral que ofereixen conjuntament les universitats i els ateneus pontificis de Roma. L’hem entrevistat en ocasió de la seva participació al Congrés sobre l'aportació del papa Francesc.

Entitats cristianes preguen per posar en pràctica l'ecologia integral

(Justícia i Pau) “Una ecologia integral implica dedicar una mica de temps per a recuperar la serena harmonia amb la creació”. Aquesta és una de les diverses frases de l'encíclica Laudato Si' que aquest divendres al vespre s'han llegit al Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona.

panoràmica

Veure la fe