Vés al contingut

notícies relacionades

Les religions encomanen la pau a Barcelona

(Laura Mor –CR) Un toc de campanes a l’estil de la comunitat ecumènica de Taizé i un cant en àrab han obert la crida a l’oració aquest dimecres. ‘La pau del cor’ ha convocat prop de cinc-centes persones al bell mig de la Plaça Sant Jaume.

Comença la Setmana Arcadi Oliveres per “continuar creient en l’esperança”

(CR) Aquest dilluns s’han iniciat els actes de la I Setmana per la Pau Arcadi Oliveres que organitza Justícia i Pau fins el dia 30. El primer acte s’ha fet a l’Espai Jove La Fontana de Barcelona, i ha comptat amb l’assistència de representants de les desenes d’entitats que hi donen suport. La projecció d’una entrevista al qui va ser president de Justícia i Pau ha donat la veu principal d’aquest inici a Arcadi Oliveres.

L’Església sobre els fets a Melilla: “Exigim una investigació exhaustiva”

(CR) “La política de la Unió Europea fa de les rutes migratòries trampes mortals que cada any es cobren milers de vides”. Aquestes són les paraules del comunicat de la Comissió General de Justícia i Pau amb motiu dels successos ocorreguts aquest divendres a Melilla quan 2.000 persones van intentar travessar la tanca del Marroc a Espanya. En el seu manifest condemnen les actuacions policials i exigeixen una “investigació exhaustiva” als governs espanyol i marroquí sobre la seva actuació.

Les religions demanen cooperació internacional per acabar amb les armes nuclears

(Justícia i Pau) “Instem a tots els Estats posseïdors d'armes nuclears que actuïn d'acord amb el seu compromís amb el desarmament i adoptin mesures per reduir les amenaces d'aquest tipus". És la crida contundent que fan 144 organitzacions de tot el món en la Declaració Conjunta Interreligiosa que dona la benvinguda a la Primera Reunió dels Estats Parts del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN).

Justícia i Pau: “Les Nacions Unides han de ser un instrument eficaç de resolució de conflictes”

(CR) El Comitè Executiu i les secretaries generals nacionals de Justícia i Pau Europa reclamen que les Nacions Unides “recuperin la força suficient per a actuar com a instrument eficaç de resolució de conflictes i de diplomàcia multilateral”. Així ho han fet saber en un comunicat fet públic arran de la trobada que han tingut les secretaries nacionals de Justícia i Pau Europa a Szombathely, Hongria, aquest diumenge.

panoràmica

Veure la fe

podcasts