Vés al contingut
Catalunya Religió

(Animaset) Transmetre l'experiència que significa recórrer el Camí Ignasià. Aquest ha estat l'objectiu de la productora audiovisual Animaset amb el documental El Camí Ignasià. El film, dirigit per Jordi Roigé, es presentarà a la Filmoteca Vaticana el proper 14 de juny. L'endemàes podrà veure a la Casa del Cinema de Roma i aquest estiu s'estrenarà als cinemes.

La pel·lícula permet experimentar, com un pelegrí més, la bellesa visual i espiritual de l’itinerari que va recórrer Ignasi de Loiola des d’Azpeitia fins a Manresa l’any 1522. Enguany es compleixen 500 anys d’aquesta efemèride que Manresa celebra amb un conjunt d’activitats.

"Els pelegrins, el context i la bellesa del paisatge ens ho han posat fàcil", explica Jordi Roigé sobre el procés de rodatge i de muntatge del documental. Ara, des de la productora esperen que molta gent "se senti moguda a voler conèixer en persona aquesta meravella".

Una producció d'Animaset amb la col·laboració dels Jesuïtes

A través de les vivències de quatre pelegrins i un guia, les imatges del documental conviden a gaudir de l’arquitectura, els monuments, els paisatges, la fauna i flora, la gastronomia, la cultura i la gent dels espais que conformen del Camí Ignasià.

En aquesta peregrinació de 650 km, els pelegrins travessen Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya, mentre es troben i interactuen amb la gent, tasten els menjars típics de la gastronomia local o contemplen els monuments i la bellesa paisatgística que els envolta.

Mbassa Niang, Iñigo Medinilla, Iñaki Sánchez i Marta Burguet són els pelegrins del documental, persones de cultures, regions i religions diverses. El guia del grup és el jesuïta Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, que durant anys ha acompanyat pelegrins d’arreu del món.

El documental està produït per Animaset i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa.

Animaset és una productora audiovisual catalana creada pels Missioners Claretians i Catalunya Religió. Els darrers anys ha realitzat altres pel·lícules com El Metralla, La Sagrada Família. La Bíblia en Pedra, Església Confi(n)ada o Un convent al descobert.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.