Vés al contingut

notícies relacionades

forum-manresa-2022

La néta de Ghandi, entre els noms confirmats al Fòrum Internacional Multireligiós

MANRESA 2020 | El Fòrum Internacional Multireligiós Manresa 2022 ha donat a conèixer els primers noms dels participants de les jornades. Aquesta setmana s'ha anunciat que hi haurà la copresidenta de 'Religions for Peace' i néta de Mahatma Gandhi, Ela Gandhi. Coneguda per ser vista de forma habitual a l’avantguarda del moviment multireligiós global. Destaca especialment per la seva feina contra l’Apartheid a Sud-Àfrica, així com la seva participació en el parlament d’aquest país del 1994 al 2004.

ciuro-gran-igualada

Igualada inaugura l'alberg Cal Maco que acollirà pelegrins del camí ignasià

GENERALITAT DE CATALUNYA | La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han inaugurat aquest divendres la remodelació de l’alberg i centre d’acollida de visitants Cal Maco, a Igualada. L’alberg, que ha estat rehabilitat per l’Ajuntament d’Igualada, està dissenyat com un espai per atendre i acollir els pelegrins que fan el Camí Ignasià i el de Sant Jaume, en el seu pas per Igualada, i també per allotjar els visitants de la ciutat.

Cami ignasia documental

El documental 'El Camí Ignasià' arriba als cinemes

(Animaset) Els Cines Bages Centre de Manresa acolliran la première del documental El Camí Ignasià, produït per Animaset i dirigit per Jordi Roigé, el proper 19 de juliol a les 19 hores. La producció es podrà veure en cinemes a partir del 22 de juliol. La pel·lícula es presentarà als Cinemes Girona de Barcelona el 20 de juliol a les 19 hores i al Cine Paz de Madrid el 21 de juliol a les 18:30 hores. L’estrena es va fer al Vaticà amb les conselleres de Justícia i Acció Exterior i l’alcalde de Manresa.

Manresa celebrarà la primera Refesta del Camí Ignasià

(Ajuntament de Manresa) El setembre del 1622 es van celebrar a Manresa les festes de canonització de Sant Ignasi, unes festes especialment lluïdes que es van desenvolupar per l’actual Centre Històric i que parlaven de la importància per a Manresa de la figura del sant per a la projecció de la ciutat.

El Govern promou El Camí Ignasià amb una projecció a la Casa del Cinema de Roma

(Animaset) El documental El Camí Ignasià s’ha projectat aquest dimecres a la Casa del Cinema a Villa Borghese, a Roma, un espai cinematogràfic de referència a la capital italiana. La Generalitat de Catalunya ha promogut aquesta presentació del Camí Ignasià. Hi ha intervingut el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, el director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, Josep Lluís Iriberri, i el director del documental, Jordi Roigé.

La consellera Ciuró convida el Papa a Catalunya per commemorar els 500 anys de l'estada i la conversió de sant Ignasi de Loiola

(Generalitat de Catalunya) La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, ha convidat aquest diemcres el papa Francesc a “visitar Catalunya per commemorar els 500 anys de l’estada i la conversió que va fer sant Ignasi de Loiola al nostre país”. La titular de Justícia ha mantingut aquest matí una “molt emotiva” audiència amb el pontífex amb motiu del viatge que ha fet a Roma per presentar el documental El Camí Ignasià a la Filmoteca Vaticana.

El documental 'El Camí Ignasià' s’estrena a la Filmoteca Vaticana

(Animaset) Transmetre l'experiència que significa recórrer el Camí Ignasià. Aquest ha estat l'objectiu de la productora audiovisual Animaset amb el documental El Camí Ignasià. El film, dirigit per Jordi Roigé, es presentarà a la Filmoteca Vaticana el proper 14 de juny. L'endemàes podrà veure a la Casa del Cinema de Roma i aquest estiu s'estrenarà als cinemes.

Veure la fe

podcasts