Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Aquest dimarts s’estrena a les 20:30 h El Metralla al Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya a Igualada. Un film que narra la història d’un capellà i d’un milicià comunista que es veuen obligats a passar bona part de la Guerra Civil Espanyola amagats a les mateixes golfes. Es tracta d’una coproducció de TV3, La Drecera i Animaset amb guió i direcció de Jordi Roigé i protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera.

Una tragicomèdia que explica la relació entre mossèn Joan (Joan Pera) i el Metralla (Roger Pera), dos personatges antagònics. La Pepeta (Mercè Pons) és la parroquiana que protegeix i alimenta el mossèn i el milicià comunista. En tots aquests anys de convivència només rebran la visita de l'Aurora (Cristina Brondo), una antiga companya del Metralla, que fuig a l'exili. L'odi, el recel i les diferències desapareixen amb els mesos, fins al punt d'arriscar la vida l'un per l'altre. L’absurditat de la guerra queda en evidència en aquesta comèdia sincera i humana.

Animaset Mèdia i Comunicació és una productora i agència de comunicació impulsada pels Missioners Claretians i la Fundació Catalunya Religió. Ofereix serveis de comunicació a institucions, empreses i entitats amb clara vocació cristiana i humanista, i produeix continguts de comunicació corporativa i institucional, digital i audiovisual.

Productor, editor i professor de cinema

Jordi Roigé és periodista, llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. És productor, editor i professor de cinema de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull). En l’àmbit audiovisual ha produït, dirigit i escrit per cinema, televisió i publicitat, és director de la productora i editorial Utopia Global i Animaset. Com a periodista, fundà el 1999 Catalunya Cultura, emissora cultural de Catalunya Ràdio. A Catalunya Ràdio ha estat redactor, corresponsal a Brussel·les, enviat especial a zones de conflicte armat i cap dels Serveis Informatius i Catalunya Informació. Al 2010 va ser el responsable de comunicació de la visita del Papa a Barcelona. Ha estat patró i vicepresident de la Fundació Cavall Fort, que edita aquesta veterana publicació infantil amb proa de 50 anys d’història. També ha estat director general de Política Lingüística de la Generalitat i cap de l’àrea de cultura i esports de l’ajuntament de Cerdanyola del Vallès, ha comissionat l’exposició Pere Tarrés (Caixa Manresa, 2007) i ha realitzat el pla funcional per al nou teatre auditori de Cerdanyola del Vallès.

El festival Zoom d'Igualada també s'inaugura aquest dimarts amb l'estrena exclusiva d'aquesta pel·lícula. La inauguració comptarà amb el lliurament d'un dels Premis d'Honor Zoom 2021 al protagonista de la pel·lícula, Joan Pera. Les entrades es poden comprar online al web del Cinema Ateneu i al de Tiquets Igualada.

La pel·lícula es podrà veure properament a TV3.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.