Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Animaset) La Filmoteca Vaticana ha acollit la projecció del documental Sagrada Família. La Bíblia en Pedra, dirigit per Jordi Roigé i produït per Animaset, davant d’una important representació eclesiàstica, institucional i de mitjans de comunicació. A l’acte també hi han intervingut el cardenal Lluís Martínez Sistach, el rector de la Basílica de la Sagrada Família, Josep M. Turull, i la directora de la Filmoteca, Claudia di Giovanni.

El documental mostra l’obra d’Antoni Gaudí a través del relat bíblic, des de la creació del món fins a la resurrecció de Jesús, posant de relleu el caràcter catequètic de l’obra de l’arquitecte català. En aquest sentit, el cardenal Martínez Sistach ha destacat que “Gaudí volia evangelitzar amb la seva obra, amb el temple. Considerava les seves tres façanes com una catequesi, tres retaules que va col·locar al carrer, com una Bíblia per als pobres”. Sistach va ser el cardenal arquebisbe de Barcelona que va convidar el papa Benet XVI a la dedicació de la Sagrada Família, el novembre del 2010.

Els prop de quinze mil visitants diaris de la Sagrada Família poden veure aquest documental, que es projecta permanentment a l’interior del temple. Pel seu director, Jordi Roigé, el repte és fer entenedor el significat de la basílica a tots els visitants, sigui quina sigui la seva procedència, cultura o creença, i “això s’aconsegueix mostrant la bellesa i el sentit transcendent de l’obra de Gaudí. Perquè tothom és sensible a la bellesa”. La directora de la Filmoteca Vaticana, Claudia di Giovanni, ha afegit que amb “aquestes imatges hem sentit l’alè, la llum de Déu.  M’atreveixo a dir que la imatge ajuda a comprendre la transcendència cap a Déu”.

En un diàleg posterior amb Míriam Díez, vicepresidenta de la Fundació Catalunya Religió, el rector de la Sagrada Família, Josep M. Turull, ha fet referència a l’orginalitat de Gaudí. “Es diu que era un arquitecte original. L’originalitat, segons Turull, és tornar a l’origen, a les fonts, al llibre de la Creació, a la natura. El gran miracle de Gaudí és que amb la seva obra és capaç de commoure els visitants, siguin ateus, creients o agnòstics”.

Finalment, el claretià Màxim Muñoz, president d’Animaset, la productora responsable de Sagrada Família, la Bíblia en Pedra, ha destacat que era molt important fer aquesta presentació a la Filmoteca Vaticana pel seu significat, “crec que està clara la potència evangelitzadora de la Sagrada Família. Animaset hi ha afegit la creativitat i el talent. El nostre objectiu és posar-nos al servei de l’Església i entitats i institucions humanistes en matèria de comunicació, també amb la vocació de fer arribar el missatge evangèlic en àmbits no religiosos i donar a conèixer el missatge a tot el món”.

A l’acte organitzat conjuntament amb Aleteia al Vaticà, també han assistit el cardenal Peter Turkson, prefecte del Dicasteri pel Servei del Desenvolupament Humà Integral, el superior general dels claretians, Mathew Vattamattam, el bisbe secretari del Pontifici Consell pels Textos Legislatius, Juan Ignacio Arrieta Ochoa, el procurador general de l’orde del Cister, Lluc Torcal, el director de l’arxiu de la Prelatura de l’Opus Dei, Francesc Castells, el delegat de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi, i el ministre conseller de l’ambaixada espanyola davant de la Santa Seu, Félix Costales, entre altres representants religiosos i institucionals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.