Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR) Què faria un catequista, tot sol? Es pot plantejar l’acció eclesial sense una comunitat? I sense fer treball en equip? Per al Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears “formar equips de catequistes” és una “necessitat ineludible”.

D’aquí que hagin plantejat la vintena edició de les Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi sobre aquesta qüestió. Se celebren el divendres 2 i dissabte 3 de juliol amb el lema ‘Catequista, una missió en equip’. La imatge del cartell, amb el rusc d’abelles, és prou eloqüent.

La formació anirà a càrrec de Teresa Valero, treballadora apostòlica del bisbat de Solsona. Aquesta vegada tindrà lloc tant en format presencial, al Seminari Conciliar de Barcelona, com també per via telemàtica. El termini d’inscripció finalitza aquest proper dilluns21 de juny.

“La motivació d’aquestes jornades és sortir una mica de la idea aquella dels catequistes que parlen dels seus nens i el seu grup”, explica Joan Àguila, director del SIC. Recorda que “en el fons la catequesi és una acció de tota la comunitat” i d’aquí el subratllat: “És important formar equip pastoral amb la comunitat i amb els catequistes”.

Volen evitar una realitat amb què poden trobar-se aquests agents de pastoral: “Moltes vegades, sense voler, els i les catequistes queden molt sols en la missió encomanada”. En aquestes jornades busquen “aprofundir en la vinculació amb la comunitat, el sentit de diversificar els rols i que sigui tot un equip de catequistes que fa la mateixa catequesi”, apunta Àguila.

En el fons, entenen la comunitat cristiana, els capellans, les famílies i els catequistes com una xarxa de suport mutu.