Vés al contingut

notícies relacionades

formacio-fecc-estiu-2023

Acompanyament i educació emocional, la nova oferta formativa de l'Escola Cristiana

FECC | Educació emocional a l'aula, acompanyament de les identitats emergents i la inconveniència de les pantalles són algunes de les formacions que ofereix la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) per aquest estiu. Les propostes formatives ja són públiques i s'ha obert el període d'inscripcions. 
Meditació

Desvetllar la interioritat a l’aula, la proposta formativa de la comunitat filipense per al professorat

GLÒRIA BARRETE -CR | La Fundació Valors Humans, una Fundació creada per les monges filipenses de Barcelona fa uns deu anys, compta com a tema principal de treball el cultiu de la interioritat. Un treball que duen a terme a l’escola Lurdes de Barcelona des de meitat dels anys 80. Ara volen oferir aquest coneixement i experiència a tota persona que treballi amb infants i joves, i és per això que han desenvolupat un curs de formació, ‘l’Escola d’Interioritat’, per dotar d’eines que ajudin a desvetllar la interioritat a l’aula.
Signatura acord entre Vedruna i Graó

Vedruna i Graó signen un acord per afavorir la reflexió sobre la pràctica educativa

VEDRUNA | Aquest dimarts la Fundació Vedruna Catalunya Educació i l’Editorial Graó han signat a Vic un conveni de col·laboració per promoure la reflexió sobre la pràctica educativa. L’acord serveix per fornir les escoles de la xarxa Vedruna de continguts educatius, amb l’accés a la Plataforma Digital de Graó; alhora, aquestes compartiran expertesa en les revistes especialitzades de l’Editorial.
apasomi

La formació de Càritas Terrassa en el sector de la neteja aconsegueix un 60% d'inserció laboral

Càritas Diocesana de Terrassa | "Ajuda a revalorar de nou la professió". Per al José Miguel, el curs de neteges industrials que impulsa Càritas Diocesana de Terrassa ajuda que les empreses "valorin molt més" la feina que realitzen els professionals d'aquest sector. Enguany el curs ha acabat amb una valoració molt positiva i amb un èxit del 60% d'inserció laboral. 

L'Escola Pia dedica la trobada formativa anual a la salut mental d'infants i joves

(Escola Pia) La salut mental ha estat el tema central de la 34a Jornada Escola Pia. La jornada, celebrada en línia, ha permès treballar en l'acompanyament als joves per a oferir espais segurs dins les escoles. La trobada ha comptat amb la presència del superior provincial de l'Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini.

Els esplais cristians mobilitzen 500 monitors en una jornada marcada pel foment del català

(Fundació Pere Tarrés) Amb el retorn a una certa normalitat, un grup de 500 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) – Fundació Pere Tarrés s'han trobat aquest dissabte a Igualada per repensar i assentar les bases de la tasca educativa dels centres i grups d’esplai. Un dels principals eixos d’acció marcats per aquesta jornada ha estat reforçar la contribució del foment de la llengua i

La tradició jueva actual, a la nova formació interreligiosa de Montserrat

(Abadia de Montserrat) La Comissió Ibèrica del Diàleg Interreligiós Monàstic (DIM) i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), amb el suport de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, organitzen del 6 al 8 de juliol el XVI Curs de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat. Enguany el curs se centra en la tradició jueva d'avui dia i comptarà amb la ponència de la investigadora Jenny Read-Heimerdinger.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe