Vés al contingut

notícies relacionades

Conesa: “Un bon bisbe s’encarnarà en la terra on va”

(Jordi Llisterri/Laura Mor –CR/Solsona) La diòcesi de Solsona ha quedat marcada pel bisbe Xavier Novell. Tant per la seva etapa episcopal amb una renovació pastoral a vegades audaç, a vegades polèmica, com sobretot per la seva accidentada sortida. Però Solsona és molt més que el bisbe Novell.

La catequesi apuntala a Montserrat el mètode del “fes i confia”

(Laura Mor –CR/Montserrat) “Una de les conviccions irrenunciables dels catequistes és que no preparem per un sagrament, sinó que posem les bases per una fe que anem madurant al llarg de tota la vida”. Des del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears n’estan convençuts. I així ho ha defensat el seu director, Joan Àguila, a les jornades de formació que han celebrat a Montserrat.

La catequesi busca protecció i refugi a Montserrat

(CR) Els catequistes tenen una cita a l’agenda. Arriba després d’un any sense poder-se trobar de forma presencial per la pandèmia. De divendres 19 a diumenge 21 celebren a Montserrat les Jornades de Formació de Catequistes que organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC). La tretzena edició situa el servei d’anunci de l’evangeli als peus de la Moreneta.

“L’equip de catequesi no pot tenir propòsits contradictoris”

(Laura Mor –CR) Ho han sentit del dret i del revés. Per treballar en equip a la parròquia cal tenir clar quin és l’objectiu del servei i que sigui compartit per tothom. Els participants les Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades aquest divendres i dissabte, s’emporten feina a la comunitat cristiana d’origen. Ara els toca recordar què els mou, repensar hàbits i dinàmiques per incloure totes les mirades i centrar-se en el més important.

Del “meu” al “nostre” grup de catequesi

(Laura Mor –CR) Què faria un catequista, tot sol? Es pot plantejar l’acció eclesial sense una comunitat? I sense fer treball en equip? Per al Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears “formar equips de catequistes” és una “necessitat ineludible”.

Mor l’il·lustrador i escriptor Francesc Salvà

(Laura Mor –CR) “Avui no he trobat cap full nou a la meva agenda. Deixo de viure entre vosaltes. Ara espero fer-ho a la dimensió anomenada cel, hostatge de l’amor absolut”. Aquest és el recordatori que va deixar escrit l’il·lustrador i escriptor Francesc Salvà Ribas, que ha mort aquest dimecres amb 82 anys. És autor de les il·lustracions de centenars de llibres de text i de llibres de literatura infantil i juvenil, molts també de temàtica religiosa. Salvà serà incinerat.

Veure la fe