Vés al contingut

notícies relacionades

joves-acompanyar

Acompanyar els joves a la JMJ: “Una experiència apassionant que hem de cuidar”

CR | L'experiència de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) a Lisboa durant la primera setmana d'agost no només ha marcat a joves d'arreu del món. També a capellans i religiosos que els han acompanyat i que han viscut uns dies "apassionants" amb els joves de les seves diòcesis. A Portugal vam tenir l'oportunitat de parlar amb diversos delegats de joventut i acompanyants de joves catalans. Tots ells hi coincidien: "És una experiència gratificant que hem de cuidar”.

“El bisbe Vadell va ser el gran inspirador de la renovació de la catequesi”

(CR) Després de la mort del bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell aquest dissabte a la matinada, el director del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears, Joan Àguila, ha dedicat unes paraules en record del bisbe i de la seva tasca com a president del SIC. "El bisbe Vadell va ser el gran inspirador del nou impuls que se li vol donar a la catequesi des del SIC", ha expressat en un missatge que ha fet arribar a C

Una dona laica predica per primera vegada a les Decennals de Valls

(CR) “Per primera vegada, en una novena i a més a més en una novena de les festes decennals, l’homilia, la predicació no la farà ni un capellà ni un religiós; avui per primera vegada la farà una laica”. El rector de la parròquia de Sant Joan, Joan Àguila, ha presentat així la novetat que s’ha viscut enguany en el marc d’una de les misses de les festes Decennals de Valls.

La catequesi apuntala a Montserrat el mètode del “fes i confia”

(Laura Mor –CR/Montserrat) “Una de les conviccions irrenunciables dels catequistes és que no preparem per un sagrament, sinó que posem les bases per una fe que anem madurant al llarg de tota la vida”. Des del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears n’estan convençuts. I així ho ha defensat el seu director, Joan Àguila, a les jornades de formació que han celebrat a Montserrat.

L’Església consulta al poble: “Hem d’estar oberts a sentir coses que potser no esperàvem”

(Glòria Barrete –CR) Si tinguessin l’oportunitat d’opinar sobre l’Església Catòlica, què dirien? S’han sentit acollits, tenen espai per fer sentir la seva veu? Cap a on ha d’anar l’Església en els propers anys? Tant si un és membre actiu en una parròquia com si només hi va en bodes, batejos i funerals a partir d’avui, i fins a la propera Setmana Santa, podrà dir la seva a la fase diocesana del Sínode de Bisbes. Aquest diumenge un gran nombre de bisbats catalans han celebrat l’acte d’inauguració d’aquesta fase de consulta.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe