Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Solsona / Teresa Valero) Ara fa un temps, fruit de l'experiència evangelitzadora i veient la necessitat que les nostres comunitats parroquials recuperin la seva identitat missionera, va néixer en el nostre bisbat un projecte que cerca ajudar el mossèn en el canvi de paradigma necessari per a regir aquestes renovades parròquies.

Així ha nascut “Autem”, paraula en llatí que significa “Aixeca’t”, mou-te, no et quedis aturat davant la gran secularització de la nostra Església. Autem és un projecte que engloba varis programes, el de lideratge sacerdotal i el de lideratge dels laics que formen l’equip del sacerdot, també té previst un acompanyament integral en el procés de conversió pastoral de les parròquies i monogràfics per tal de complementar aquests programes.

El bisbe Xavier Novell dóna suport personalment a aquest projecte i imparteix algunes de les ponències. L’equip d’Autem està format per especialistes en conversió pastoral i varis coachs professionals amb un itinerari cristià molt ferm. Autem imparteix els programes a Barcelona i està obert a mossens de tot Espanya. En aquests moments han passat pel programa sacerdotal, 38 mossens, 2 bisbes i 1 seminarista. I estan rebent el programa per a laics “Josuè”, 32 laics.

Vivim en un entorn en constant canvi. La flexibilitat, aprenentatge i agilitat necessàries per a recuperar la nostra identitat missionera només és possible a través del desenvolupament de líders a l’estil de Jesús, que ajudin a formar una Església que només és pot sostenir amb un fort compromís individual i d’equip. Autem ajuda els mossens a crear i consolidar aquesta renovada Església, proporcionant al mossèn l’oportunitat d’un canvi profund en el seu ministeri i les eines necessàries per transformar les seves parròquies. El programa sacerdotal està dissenyat seguint les 6 dimensions de la formació segons el Directori pel ministeri i la vida dels sacerdots (núm.74).

El mossèn que està en ple procés de transformació del seu lideratge necessita poder fer extensiva aquesta experiència als membres del seu equip i poder créixer junts per a fer possible la transformació de la parròquia, així ha nascut el programa per a laics “Josuè”. El seu objectiu és el de conscienciar, formar i provocar un canvi de paradigma en el lideratge dels membres dels equips pastorals perquè puguin recolzar i complementar la tasca del seu pastor en el procés de conversió pastoral de les seves parròquies i diòcesis.

Josuè ens porta la imatge d’una de les persones que, al costat d’ Aaron, sosté a Moisès en la missió que Déu li encomana en la muntanya de l’Horeb. Josuè és una figura de suport constant durant el pas pel desert (amb els seus alts i baixos). La Paraula ens diu que Josuè va ser l’ajudant de Moisès en moltes ocasions: “Moisès, amb Josuè, el seu ajudant, va pujar a la muntanya de Déu” (Ex 24,13).

Així doncs, Autem té com a missió ajudar a fer possible el somni de Déu en quan li diu a Jeremies, “Us donaré pastors com desitja el meu cor, que us pasturin amb coneixement i seny” (Jr 3,15)