Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/SJD) Tant el superior general, el germà Jesús Etayo, com el superior provincial, José Luis Fonseca, han adreçat un missatge amb motiu de la Festivitat de Sant Joan de Déu, aquest 8 de març. Etayo ha adreçat una carta a tots els que formen la Família Hospitalària arreu del món. Els convida a seguir, especialment en aquest temps de pandèmia, la figura de “pare de pobres” i els demana que estiguin ”disposats permanentment a sortir de les nostres cases, dels nostres espais de confort, per ajudar i tenir cura de les persones més fràgils per la malaltia, la soledat o qualsevol altra necessitat social, econòmica o espiritual”.

De la figura del fundador, Etayo diu també que “no era un bomber, no existien encara”, però que de la mateixa manera que en aquesta professió “estan sempre concentrats i preparats, llestos per sortir davant de qualsevol emergència”, “sant Joan de Déu vivia sempre a punt per sortir a practicar la caritat, deixant qualsevol altre pla que tingués, fent-se proïsme de qui trobava necessitat en el seu camí”.

El superior general de l’orde ha anunciat que la campanya per a aquest any 2021 serà a favor del Centre Sant Joan de Déu de Batibó al Camerun. Aquest hospital és l'únic de la zona de conflicte armat en aquest país africà, i agraeix la generositat de tots els que han contribuït amb el projecte de la Casa Velloor a l'Índia amb una recaptació de més de 276.000 €.

Aquests dies des de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu han iniciat una campanya en els perfils de Twitter i Facebook amb els hashtag # SJD2021 #sanjuandedios #hospitalidad #santjoandedeu #hospitalitat #ostalaritza amb la qual volen difondre i aprofundir una mica en la vida del fundador i en com es va despertar la seva vocació i servei als més vulnerables.

Per la seva banda, el superior provincial, José Luis Fonseca, en aquest missatge en vídeo valora la reformulació territorial. Els germans d'aquest orde viuen un moment històric, a les portes de la creació de la província única a Espanya. Amb humilitat, i conscient de les dificultats, apunta que viuen “una oportunitat perquè segueixi creixent l'hospitalitat i la seva creativitat”.

També ha publicat un article en què repassa la biografia del fundador. Amb la perspectiva de qui considera el seu carisma “de rabiosa actualitat”. “Tal com diu el papa Francesc, hem de trobar el 'sant de la porta del costat' en les persones que sempre estan predisposades a oferir ajuda i servei”. En concret, assenyala que sant Joan de Déu “cerca sentit i plenitud a la vida i quan els troba, gràcies a la força de la fe, també troba els convenciments i les energies per construir-se profundament com a ésser humà, potenciar les seves capacitats i acceptar les seves pobreses i limitacions”.

Podeu llegir l’article sencer, a la plataforma digital SOM Salut Mental 360.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.