Vés al contingut

notícies relacionades

Sant Joan de Déu: “Sempre a punt per sortir a practicar la caritat”

(CR/SJD) Tant el superior general, el germà Jesús Etayo, com el superior provincial, José Luis Fonseca, han adreçat un missatge amb motiu de la Festivitat de Sant Joan de Déu, aquest 8 de març. Etayo ha adreçat una carta a tots els que formen la Família Hospitalària arreu del món.

Dones infrarepresentades. La fotografia de Catalunya Religió pel 8M

(Glòria Barrete, Ignasi Escudero, Jordi Llisterri, Laura Mor –CR) “Tenim i tindrem una especial predilecció per les interlocutores femenines”. Aquest era el deure que explicitàvem fa un any pel Dia Internacional de la Dones. Un any més tard, valorem haver fet passos endavant per pal·liar una insuficient presència de les dones en les informacions del nostre portal. Tot i que reconeixem que encara ens queda molt camí per recórrer.

La dona i el seu paper en la vida religiosa

(Rosa Masferrer-Unió de Religiosos de Catalunya) Avui, dia 8 de març, ens felicitarem, es faran accions per celebrar i fer-nos visibles. Es publicaran milers de notícies i es llegiran manifestos arreu del món. Moltes instantànies quedaran gravades per sempre, si no a les nostres memòries, sí en els arxius històrics. Felicitats a totes! És el nostre dia i tothom ho sap. Felicitats, però, pel què som i construïm.

On són les dones creients?

(Glòria Barrete i Laura Mor –CR) El 8 de març també serveix per aturar-se i valorar. Les redactores de Catalunya Religió hem rellegit les entrevistes a dones que hem produït els darrers cinc anys. I aquí us presentem algunes percepcions. Són fruit de llargues converses amb aquests perfils, d'un mínim coneixement de l'àmbit religiós en què ens hem especialitzat i del debat intern a la redacció. El resultat ens ha generat una barreja de sorpresa i indignació.

"Defensem l'equitat, nosaltres, dones obreres i cristianes, per damunt del capital i del patriarcat"

(Pastoral Obrera de Catalunya) Els moviments i col·lectius obrers cristians de Catalunya i Balears han fet públic el seu manifest anual amb motiu del dia de la dona treballadora, d'aquest diumenge 8 de març. Reclamen, des de la fe i l'esperança, polítiques d'igualtat entre homes i dones i ho fan amb una imatge en què presenten diferents arquetips, com són el de la dona hipersexualitzada, de la dona jove i de la gran, de la dona immigrant, de la dona i la violència de gènere i de la dona i la cura.

panoràmica

Veure la fe