Vés al contingut

notícies relacionades

Migra Studium acull 1.198 persones en un 2021 ple de traves per visitar el CIE

(Miquel Codolar –CR) L’Oussama va arribar del Marroc amb avió fa tres anys. Només tenia 21 anys i molts projectes, però ningú que se l’escoltés ni el prengués seriosament. Va passar mesos vivint als carrers de Saragossa, Tarragona, Logronyo i Burgos. Dormint al ras, amb una amigdalitis sense tractar, deambulant. Amb por als agents de la policia. Esforçant-se per evitar l’alcohol i la droga i per viure segons la seva fe musulmana.

L’acollida, a l’ADN de la vida religiosa

(Montse Punsoda –CR) L’esclat de la guerra a Ucraïna ha desplegat un mantell de solidaritat i acollida al voltant d’occident. D’un dia per l’altre, moltes llars familiars han obert les portes als refugiats ucraïnesos que, a poc a poc, arriben buscant pau i seguretat. En aquesta línia, la mateixa Unió de Religiosos de Catalunya va fer una crida a les famílies religioses per tal “d’ajudar i donar resposta des de les seves possibilitats d’acollida”.

Mor Pascual Piles, antic provincial i superior general de Sant Joan de Déu

(CR/Sant Joan de Déu) Amb el seu tarannà obert era més fàcil comprendre el carisma de l’hospitalitat. Aquest dimarts ha mort a Saragossa el germà de Sant Joan de Déu Pascual Piles Ferrando a l’edat de 77 anys i amb 56 de professió religiosa. Piles va ser provincial de la província d’Aragó durant 13 anys i superior general de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu durant 12 anys. Com a provincial, va donar suport a Catalunya Religió en els seus inicis.

Acollir i ser acollit, a Jesuits Global

(Jesuïtes) El web d'informació de la Companyia de Jesús al món, Jesuits Global, dedica un reportatge a la xarxa d'hospitalitat que impulsa la Fundació Migra Studium. El projecte el coordina Pau Vidal, que ha participat en aquest reportatge juntament amb altres persones que participen a la xarxa.

La comunitat jesuïta de Palau esdevé comunitat d'hospitalitat

(Jesuïtes) A l'inici de curs 2020-2021 la comunitat de jesuïtes ubicada al carrer Palau, al centre de Barcelona, es va renovar per tal d'obrir-se a l’hospitalitat i ajudar a dinamitzar una comunitat apostòlica àmplia amb totes les persones que participen a la casa. L’edifici on es troba aquesta comunitat acull també la Fundació Migra Studium i l'Església Nostra Senyora de la Victòria.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe