Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Jordi Llisterri- CR) Aquest dilluns al vespre s'ha celebrat a la catedral de Barcelona un dels primers actes de la Setmana de pregària per a la unitat dels cristians. La celebració ecumènica ha estat presidida per l'arquebisbe Joan Josep Omella, acompanyat del bisbe Sebastià Taltavull, al costat de representants de diverses confessions cristianes: la comunitat ortodoxa romanesa, sèrbia, armènia, russa i del Patriarcat de Constantinoble, d'una branca de l'anglicanisme, i de pastors protestants, entre ells de l'Església Evangèlica de Catalunya, del Consell Evangèlic de Catalunya o l'Església Hillsong.

Tots els participants, situats al presbiteri de la catedral, han intervingut en un moment o altre de la pregària. Conjuntament s'ha fet una celebració de la Paraula, diverses oracions, i l'intercanvi del gest de la pau. En l'acte també s'ha fet un agraïment públic als impulsors de l'ecumenisme a Catalunya, entre ells al caputxí Joan Botam que també ha assistit a l'acte. 

L'arquebisbe Omella ha fet un breu homilia i ha destacat les traves per evangelitzar que representa la divisió entre els cristians. Com a exemple ha posat una conversa que va tenir quan estava de missioner al Zaire en la que un africà li va fer notar aquesta divisió entre els cristians: "Quan es posin vostès d'acord, vinguin i llavors ens anuncien l'Evangeli". Omella ha demanat "l'esforç per donar passos cap a la unitat" i concretar-ho en fets: "estem molt donats a la paraula, a parlar tot el dia, i poc donats als fets".