Vés al contingut

notícies relacionades

Patriarcat de Moscou: “Estem fent el possible per restaurar la pau i la confiança”

(Vatican News) El cap del Departament de Relacions Exteriors del Patriarcat de Moscou, el metropolità Hilarion de Volokolamsk, ha demanat fer tots els esforços possibles per mantenir el diàleg entre Rússia i Occident. Ho ha fet en la carta que ha enviat per respondre al cardenal Jean-Claude Hollerich i que ha publicat aquest dijous.

7 de cada 10 catalans s’identifiquen amb alguna religió

(Departament de Justícia) Gairebé la meitat de la població catalana, un 44,1%, afirma que té alguna creença religiosa, d’acord amb les dades que es desprenen del tercer Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat publicat per la Direcció General d’Afers Religiosos.

Forcadell: "La neutralitat de l'Estat no significa deixar de banda el fet religiós"

(Jordi Llisterri-CR) Si Catalunya esdevé un Estat o si s'emprèn una reforma del marc constitucional actual, ja hi ha una proposta per tractar el fet religiós. Aquest dimarts a la tarda es va lliurar oficialment a la presidenta del Parlament, com a màxima representant de la cambra legislativa catalana, el document "El fet religiós en la Catalunya del futur".

La Passió del metropolita rus Hilarion, a la Sagrada Família

(CR) El 15 d’abril la Basílica de la Sagrada Família acollirà un concert de la Passió segons Sant Mateu composta pel Metropolita Hilarion de Volokolamsk, cap del Departament de Relacions Exteriors del Patriarcat de Moscou de l’Església ortodoxa russa. Aquest gest ecumènic continua la relació d’aquest alt representat de l’Església russa després que el 2010 va rebre el doctorat Honoris Causa a la Facultat de Teologia de Catalunya.

recull de notícies

Veure la fe

podcasts