Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dilluns 18 i fins diumenge dia 25 se celebra la setmana de pregària per la unitat dels cristians. El lema d'aquesta convocatòria és 'Proclameu la grandesa del Senyor' i s'inspira en els dos primers versets de la primera carta de sant Pere. La setmana de pregària és una invitació a enfortir les relacions entre els cristians de diverses confessions superant les misèries de l’egoisme i de les constriccions de les estructures confessionals.

Aquest any els cristians de Letònia han preparat els textos per a la setmana de pregària per a la unitat dels cristians. Una nació, Letònia, amb un compromís ecumènic constant i exemplar. L’experiència de la pregària comuna, durant els vuits dies de la Setmana de pregària, ha ajudat als cristians de la petita vila de Madona a trobar-se com amics. Un fruit particular d’aquestes trobades ha estat l’obertura d’una capella de pregària ecumènica al centre de la ciutat, arranjada amb elements de les tradicions luterana, catòlica i ortodoxa.

Important i significativa també és la presència en els mitjans de comunicació. Aconseguida la independència com a país, la ràdio nacional va començar a difondre programes cristians principalment entorn de la unitat i la missió promovent un fòrum de diàleg entre responsables de les diverses Esglésies. A partir de 2005 també es va crear una revista ecumènica titulada «Què ens uneix?» i la televisió nacional letona compta amb una veu cristiana una vegada per setmana, quan s’emet el programa setmanal Vertikale, els diumenges al matí.

En l’arxiu adjunt es pot descarregar el guió de la Comissió Interdiocesana d’Ecumenisme i de Relacions Interreligioses per a les celebracions eucarístiques o de la paraula i per a la pregària comunitària o personal per aquesta setmana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.