Vés al contingut

notícies relacionades

Quines Esglésies cristianes hi ha al món?

(CR) La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians finalitza aquest dilluns 25 de gener. Del 18 al 25 de gener l’Església celebra a l’hemisferi nord aquesta iniciativa que enguany ha portat per lema ‘Manteniu-vos en el meu amor i donareu molt de fruit’.

Nou valor afegit a La Passió de Sant Fructuós

(Laura Mor –CR) Mateix dia, mateixa hora i mateix lloc. La Passió de Sant Fructuós mai no s'havia representat coincidint amb la data de l'efemèride. El proper 21 de gener a les onze del matí l'amfiteatre de Tarragona reviurà el martiri del bisbe Fructuós i dels seus dos diaques Auguri i Eulogi.

Des de quan tenen presència els protestants a Catalunya?

(David Casals –CR) Estem en plena Setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians, que aquest any coincideix amb el 500 aniversari de l’inici de la reforma luterana. Les vicissituds polítiques van fer que el protestantisme no pogués arrelar a Catalunya al segle XVI.

Janeras: “Preguem per la unitat que Déu voldrà i pels mitjans que voldrà”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Sebastià Janeras és especialista en litúrgies orientals. Nascut a Barcelona l'any 1931, ha estat professor a l'Anselmianum i a la Gregoriana de Roma i a la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha dirigit les col·leccions 'Clàssics del Cristianisme' i 'Clàssics cristians del segle XX'. És membre de la Societas Orientalium Liturgiarum i col·labora activament amb el Centre Ecumènic de Catalunya.

Letònia, exemple d'ecumenisme per a la unitat dels cristians

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dilluns 18 i fins diumenge dia 25 se celebra la setmana de pregària per la unitat dels cristians. El lema d'aquesta convocatòria és 'Proclameu la grandesa del Senyor' i s'inspira en els dos primers versets de la primera carta de sant Pere.

Comencen els vuit dies de pregària per la unitat dels cristians

(CR) 'Dóna'm aigua' és el que Jesús va dir a la samaritana segons l'evangeli de Joan. I aquesta és la invitació que enguany recull la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians que se celebra arreu del món. Des de diumenge, els cristians són cridats a participar dels diferents actes ecumènics per promoure la unitat que Jesús va demanar als seus deixebles.

panoràmica

Veure la fe