Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Primera missa solemne de Sant Narcís marcada per la Covid-19 i per l’aposta pel bé comú. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, en la festa del patró de la ciutat, ha assenyalat com es concreta la missió de l’Església a dia d’avui. Des de la Basílica de Sant Feliu de Girona, i amb un to pedagògic, ha recordat que “el projecte cristià demana ‘encarnar-se’ en la història: la universal i la de cada país i poble”.

Ha centrat l’homilia en “la dimensió pública de la fe cristiana” que entén “no en el sentit d’una ideologia per tenir poder, sinó com a servei a la societat”. Per a Pardo, als cristians se’ls demana “ser actius i crítics”. Pel que fa a la responsabilitat dels uns amb els altres, com a persones “responsables del bé comú”.

Mesures de gràcia

Sobre l’acció política, ha plantejat la necessitat de “ser crítics quan les propostes de les administracions i governs siguin contràries a les nostres conviccions evangèliques”. Ha demanat “exercir el poder amb humilitat, responsabilitat i amb conviccions ètiques”, i ha recordat “que la finalitat no és pensar en les properes eleccions, sinó en el dia a dia de les persones”.

Pardo ha recordat que l’exercici de la missió de l’Església es dona en àmbits com la defensa dels drets humans, la defensa de la vida, la denúncia del benefici econòmic com a primer valor.

I també, ha dit, “quan defensem la llibertat dels pobles i dels grups humans per prendre decisions” i “quan es demanen mesures de gràcia”.

Covid-19 i la relació amb els altres

En relació a la pandèmia, Pardo ha reconegut que “portem ferides obertes pel sofriment i la deshumanització que experimentem”. Ha parlat del “temor al contagi” i ha dit que vivim “enyorats de la normalitat de les relacions socials”. En aquest marc ha convidat a preguntar-se “quina és la nostra fe”.

En aquest sentit ha parlat de la proposta que fa Jesús: “Una proposta de vida que, fonamentada en l’amor, canvia profundament el nostre concepte de l’existència fins al punt que ens fa adonar de qui som: germans els uns dels altres, perquè tenim un mateix Pare: Déu”.

Pardo ha fet referència també a la darrera encíclica del papa Francesc Fratelli tutti. Ha defensat que “el projecte cristià orienta bé la nostra relació amb els altres”. I s’ha mostrat crític amb el lema “ni oblit ni perdó”: “Cal dir amb fermesa que no és cristià el lema –que sovint trobem escrit– que nega el perdó”.

La celebració, amb aforamanet limitat, s’ha pogut seguir per TV Girona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.