Vés al contingut

notícies relacionades

Bisbe Cortés a la Mercè: “La veritable llibertat acaba vinculant-nos per amor”

(CR) “Mirem avui a Maria i pot ser que ella ens porti a servir a l’alliberament dels captius. El secret segueix sent el vincle entre la Mare de Déu i la llibertat. Aquesta és la clau que ens fa entendre la festa d’avui, tot mirant la realitat de la nostra ciutat i el nostre entorn social i eclesial”. Aquesta és la petició que ha adreçat el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, en l’homilia de la missa de la Mercè.

Planellas, com el papa, es pregunta si Espanya s’ha reconciliat amb la seva història

(Laura Mor –CR) L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha recuperat aquest dijous les paraules del papa Francesc en què dubtava si Espanya s’havia reconciliat amb la seva història recent. Ho ha fet en el marc de la festivitat de Santa Tecla durant la missa solemne celebrada a la Catedral de Tarragona. Aquest 2021 es commemora el 700è aniversari de l’arribada de la relíquia del braç de santa Tecla.

Els monjos de Poblet se senten “avergonyits, adolorits i penedits”

(Laura Mor –CR) “Ens cal reconèixer-nos avui avergonyits, adolorits i penedits perquè el dubte plana damunt nostre, perquè potser no hem fet el bé que volem sinó el mal que no voldríem haver fet”. Així s’ha expressat l’abat, Octavi Vilà, en la missa conventual d’aquest diumenge en relació al presumpte abús a una menor que afecta un monjo de la comunitat cistercenca.

Recomanacions de la Santa Seu per fer una bona homilia sobre les vacunes

(CR) Per tal d’ajudar a les diferents organitzacions catòliques del món a l’hora de resoldre les qüestions associades amb les vacunes que planteja la feligresia, la Comissió Covid-19, creada pel Papa Francesc, ha publicat un document amb tota la informació necessària per tractar aquest tema. El text recull tres exemples concrets que, com ha explicat la mateixa Comissió, es poden utilitzar en diferents contextos comunicatius, des d’una conversa fins a una homilia.

Pardo: “Exercim com a Església quan es demanen mesures de gràcia”

(CR) Primera missa solemne de Sant Narcís marcada per la Covid-19 i per l’aposta pel bé comú. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, en la festa del patró de la ciutat, ha assenyalat com es concreta la missió de l’Església a dia d’avui. Des de la Basílica de Sant Feliu de Girona, i amb un to pedagògic, ha recordat que “el projecte cristià demana ‘encarnar-se’ en la història: la universal i la de cada país i poble”.

Omella insisteix: “No posem sobre la taula temes que divideixen”

(CR) “Amb l’anterior crisi econòmica la bretxa entre rics i pobres es va fer més gran i es va cronificar, i ara està passant el mateix; això no ens pot deixar tranquils”. Així ha parlat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella aquest dijous en la missa de la Mercè. En l’homilia ha apel·lat a “la unitat” per fer front a “temes més urgents”.

Veure la fe