Vés al contingut

notícies relacionades

girona-sant-narcis-bisbe-00

Girona celebra Sant Narcís “a les portes d'un nou bisbe”

CR / ACN | Girona s'ha omplert aquest diumenge 29 d'octubre per les Fires de Sant Narcís 2023. Un dels actes destacats del matí ha estat la missa celebrada en honor al patró de la ciutat, que s'ha fet com és tradició a les onze del matí a la basílica de Sant Fèlix.

Missa Sant Narcis 2022

"Necessitem un bisbe", reclamació a la missa de Sant Narcís de Girona

(CR) Festes de Sant Narcís a Girona. Aquest any sense bisbe, després de la mort de Francesc Pardo el passat 1 d’abril. Per això aquest any la solemne missa major de Sant Narcís, patró de la ciutat, l’ha presidit aquest dissabte al matí mossèn Lluís Suñer, administrador diocesà, a la basílica de Sant Feliu.

Pardo demana al país “valorar més tot allò que ens ha unit”

(CR) El bisbe de Girona, Francesc Pardo, defensa que l’etapa que viu Catalunya demana “serenor, capacitat de cercar ponts per construir, esforç per no marginar i excloure, acords pensant en el conjunt dels ciutadans i no només en la ideologia del propi grup”. Així ho ha expressat en l’homilia de la missa solemne amb motiu de la festivitat de Sant Narcís celebrada aquest divendres a la basílica de Sant Feliu de Girona.

Pardo: “Exercim com a Església quan es demanen mesures de gràcia”

(CR) Primera missa solemne de Sant Narcís marcada per la Covid-19 i per l’aposta pel bé comú. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, en la festa del patró de la ciutat, ha assenyalat com es concreta la missió de l’Església a dia d’avui. Des de la Basílica de Sant Feliu de Girona, i amb un to pedagògic, ha recordat que “el projecte cristià demana ‘encarnar-se’ en la història: la universal i la de cada país i poble”.

Pardo proposa negociació i acords "sense renunciar a les legítimes aspiracions"

(CR) "Cal esdevenir factors de convivència, sense renunciar a les legítimes aspiracions, però emmarcant-les en la negociació, perquè els conflictes se superen amb acords, siguin a curt o a llarg termini". Aquesta la proposta del bisbe de Girona, Francesc Pardo, en un moment polític de "preocupació", que ha plantejat durant la missa patronal de Sant Narcís a la Basílica de la Sant Feliu.

Pardo: “L'Església no ha de dirigir les opcions polítiques. Acompanyar, sí”

(Bisbat de Girona) En el marc de l’homilia de la Missa Solemne de Sant Narcís, que ha tingut lloc aquest matí a la Basílica de Sant Feliu de Girona, el bisbe Francesc Pardo ha reflexionat sobre el testimoniatge de l’Església de Girona i el paper dels cristians en la societat actual, especialment a la llum del que ha estat l’Any Jubilar de la Misericòrdia, que al bisbat de Girona es clourà oficialment el proper 13 de novembre.

recull de notícies

Veure la fe