Vés al contingut

notícies relacionades

mes-llegits-2022

2022, l'any d'Ucraïna i l'adéu al bisbe Toni Vadell

CR | Sense dubte el 2022, a Europa, ha estat l'any de l'esclat de la guerra a Ucraïna. Una notícia que també hem seguit des de Catalunya Religió i que ha marcat el rànquing de notícies més llegides del portal aquest any.

"Tots hem pregat amb poemes"

(Bisbat de Girona) "Més enllà de la dimensió literària, la suggestió espiritual". Aquestes paraules donen la benvinguda al darrer llibre de mossèn Joan Carreras, una antologia d'autors de totes les èpoques de la literatura catalana que han expressat inquietuds espirituals i morals.

"Cal replantejar l'ensenyament de la religió confessional en els centres públics"

(Josep Casellas –CR/Girona) “La classe de religió confessional catòlica als centres públics” és el títol de la lliçó inaugural que va pronunciar Pere Micaló, professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG), aquest dijous en el transcurs dels actes d’inauguració del curs acadèmic 2014-2015 d’aquest centre.

Girona compta amb un nou capellà i un nou diaca

(Josep Casellas / Girona) El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va ordenar capellà mossèn Pere Narbón i diaca –en el seu camí cap al ministeri sacerdotal– Manel Masvidal. La celebració va tenir lloc a la catedral de Girona aquest diumenge, dia en què es commemorava el 976è aniversari de la dedicació de la catedral.

Presa de possessió de nous càrrecs al bisbat de Girona

(Josep Casellas –CR/Girona) El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha presidit aquest divendres a Casa Carles l’acte de presa de possessió dels nous càrrecs al bisbat de Girona. El mes de juliol, el bisbe va signar dos nomenaments de caràcter no parroquial i deu més d’àmbit parroquial.

El patrimoni de les lletres, a la Catedral de Girona

(Bisbat de Girona) El claustre de la Catedral de Girona acull fins el proper mes de setembre l'exposició 'Les lletres d'ahir i d'avui' centrada en el contingut tipogràfic del Tapís de la Creació. Amb l’objectiu de despertar l’interès pel tresor lletrístic que ens envolta, l’exposició pretén que es pugui fer un breu recorregut per aquells suports d’àmbit local que p

Dos nous diaques permanents a la diòcesi de Girona

(Josep Casellas –CR/Girona) Carles Sánchez i Garcia, delegat episcopal de Mitjans de Comunicació Social, i Jordi Pla i Planas, professor jubilat de Figueres, seran ordenats diaques pel bisbe de Girona Francesc Pardo aquest diumenge a les 6 de la tarda, a la catedral. Tots dos són actualment laics amb missió pastoral a diferents parròquies de l’arxiprestat de l’Alt Empordà Interior: Pla, a tretze parròquies, i Sánchez, a dues.

Veure la fe