Vés al contingut

notícies relacionades

octavi-vila-bisbe-girona

Una sorpresa en el mapa episcopal català: l’abat de Poblet, Octavi Vilà, nou bisbe de Girona

JORDI LLISTERRI –CR | L’espera ha valgut la pena, almenys per Girona. Finalment, fra Octavi Vilà, abat de Poblet des de 2015, serà el nou bisbe de Girona. La diòcesi ha hagut d’esperar gairebé dos anys des de la mort del bisbe Francesc Pardo, però a canvi s’ha trobat amb el nomenament d’un dels principals actius de l’Església catalana, l’abat de Poblet. Potser l’abadia cistercenca és qui hi perd més amb aquest nomenament. També ha sorprès la decisió perquè feia gairebé 100 anys que no es nomenava un religiós com a bisbe a Catalunya.
bisbe-ordenació-1

Com s'escull un bisbe? Desxifrant el procés amb l'absència episcopal a Girona

ROGER VILACLARA –CR | Ja fa dos anys i mig que la seu episcopal a Girona espera un bisbe. Un temps més llarg de l'habitual i que ha generat molts dubtes i incerteses. Un d'aquests interrogants que es pot plantejar és precisament la qüestió sobre l'elecció d'un bisbe. Es tracta d'un procés eclesiàstic complex, ja que la designació d'un bisbe és una decisió crucial per a una diòcesi. Desxifrem els passos se segueixen per escollir un bisbe.
girona-sant-narcis-bisbe-00

Girona celebra Sant Narcís “a les portes d'un nou bisbe”

CR / ACN | Girona s'ha omplert aquest diumenge 29 d'octubre per les Fires de Sant Narcís 2023. Un dels actes destacats del matí ha estat la missa celebrada en honor al patró de la ciutat, que s'ha fet com és tradició a les onze del matí a la basílica de Sant Fèlix.

girona-pardo-1.

Un any de la mort del bisbe Pardo: “L'estimàvem i l'hem trobat a faltar”

BISBAT DE GIRONA | L'administrador diocesà de Girona, Lluís Suñer, ha presidit aquest divendres la missa en memòria del bisbe Francesc Pardo, que va morir el 31 de març de 2022. La catedral de Girona s'ha omplert amb una eucaristia concelebrada per una vintena de capellans, assistits per dos diaques. També hi han estat els germans i familiars propers del bisbe. La Capella de Música de la seu, dirigida per Frederic Pujol, va acompanyar en la part musical.
mes-llegits-2022

2022, l'any d'Ucraïna i l'adéu al bisbe Toni Vadell

CR | Sense dubte el 2022, a Europa, ha estat l'any de l'esclat de la guerra a Ucraïna. Una notícia que també hem seguit des de Catalunya Religió i que ha marcat el rànquing de notícies més llegides del portal aquest any.

El bisbe Francesc Pardo ja descansa a la catedral de Girona

(Jordi Llisterri –CR/Girona) “Estimat Cisco, descansa en pau”. Així ha acomiadat al bisbe de Girona el seu germà Pere en les intervencions finals del funeral. La catedral de Girona s’ha omplert aquest dilluns al matí pel funeral del bisbe Francesc Pardo, una de les poques vegades en què la diòcesis acomiada un bisbe en actiu. Francesc, com la majoria dels seus antecessors, ha estat enterrat a la mateixa catedral.

Francesc Pardo, el bisbe del cor gran

(Jordi Callejón –CR) El bisbe Francesc mai va ser un home que li agradés estar tancat al seu despatx o tancat dins d’una aula. No era ni un estratega ni un professor, era un autèntic pastor, un capellà de poble, un home amb moltes ganes de conèixer la realitat de les parròquies i d’aportar el seu granet de sorra.

panoràmica

Veure la fe

podcasts