Vés al contingut

notícies relacionades

Conveni per restaurar l'església de Sant Llorenç de Das

(Bisbat d'Urgell) L’església parroquial de Sant Llorenç de Das, a la Cerdanya, serà restaurada seguint el conveni de col·laboració entre el bisbat d’Urgell i la Fundació Bosch Aymerich, segons el qual la fundació finança el projecte d’execució de la restauració d’una durada de dos anys per a la rehabilitació integral de l’església de Sant Llorenç de Das.

El Congrés aprova que el Defensor del Poble investigui els abusos a l'Església

(ACN) El Congrés ha aprovat la proposició no de llei (PNL) del PSOE i el PNB que proposa investigar els abusos sexuals a menors a l'Església amb una comissió independent d'experts vinculada al Defensor del Poble. La iniciativa ha obtingut finalment el suport del PP, que d'entrada va oposar-se a una investigació que se centrés únicament en els abusos en institucions religioses, així com d'Unides Podem, ERC i EH Bildu, que havien registrat una iniciativa paral·lela per investigar-ho en una comissió parlamentària.

Els bisbes parlen de la vida de l'Església

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la banalitat del bé, de Carles de Foucauld, d’estar al costat dels qui pateixen, del matrimoni sostenible, de l’educació dels fills, de la festa de la Càtedra de sant Pere, del recent estudi de Càritas-FOESSA, de contemplar la vida amb ulls diferents i d’estimar els enemics.

Cursa al Congrés per investigar els abusos a l’Església

(Miquel Codolar –CR) Al Congrés dels Diputats hi ha una cursa per veure qui s’endú el mèrit d’impulsar la investigació dels abusos sexuals en l’àmbit de l’Església. Les negociacions estan en marxa, però una comissió d’investigació liderada pel Defensor del Poble, la proposta del PSOE, és la que té més suports. I de moment l’Església segueix esperant a veure-les venir.

Arquebisbe Planellas: “A l’Església hem de ser més austers”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Tarragona) Seria el bisbe dels documents. S’hi mou com un peix a l’aigua. Fa citacions, els relaciona i els regira durant tota l’entrevista. Però sempre com a referència del que caldria dur a la pràctica. És el que li ha tocat fer els darrers dos anys. Joan Planellas (Girona, 1955) sempre ha mantingut el contacte amb la vida parroquial, els darrers anys en petits pobles de l’Empordà, però sobretot és un acadèmic i un docent.

Pardo demana al país “valorar més tot allò que ens ha unit”

(CR) El bisbe de Girona, Francesc Pardo, defensa que l’etapa que viu Catalunya demana “serenor, capacitat de cercar ponts per construir, esforç per no marginar i excloure, acords pensant en el conjunt dels ciutadans i no només en la ideologia del propi grup”. Així ho ha expressat en l’homilia de la missa solemne amb motiu de la festivitat de Sant Narcís celebrada aquest divendres a la basílica de Sant Feliu de Girona.

panoràmica

Veure la fe

podcasts