Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 18/02/2014

(Bisbat d'Urgell) Una cinquantena de preveres i diaques d'Urgell s'han aplegat aquest dilluns al Santuari del Sant Crist de Balaguer en motiu de la 2a Jornada de formació del curs pastoral 2013-2014.

El teòleg Salvador Piéprofessor de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, ha tractat en una ponència sobre "L'Exhortació Apostòlica: La Joia de l'Evangeli. La transformació missionera de l'Església com una Església en sortida".

Després de resar junts la pregària de l'Hora d'entre dia, l'arquebisbe Joan-Enric Vives donà la benvinguda als preveres i diaques presents i tingué un record pels preveres difunts des de la darrera trobada així com per Ricard Maria Carles, cardenal emèrit de Barcelona, així com pel qui fou bisbe auxiliar de Barcelona, Pere Tena.

Salvador Pié va oferir dues ponències destacant com el Papa Francesc ha suposat un revulsiu per a tot el Poble de Déu subratllant com l'Església, pel Papa Francesc, ha de "sortir" envers el món essent profundament missionera en tots els àmbits.

El professor subratllà també com una gran novetat d'aquest Pontificat el fet que "no és convenient que el Papa reemplaci als episcopats locals en el discerniment de totes les problemàtiques que es plantegrn en els seus territoris. En aquest sentit, percebo la necessitat d'avançar en una saludable descentralització" (EG n.16). Per Pié aquest és un signe ben palès de l'esperit col·legial d'aquest programa del Papa.

Un dinar de germanor clogué la Jornada de convivència entre tots els preveres d'Urgell. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.