Vés al contingut

notícies relacionades

blanquerna-75-anys-8

“Blanquerna és una proposta d’esperança”

CR | Missa a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona per celebrar els 75 anys de la Fundació Blanquerna. El 1948 l’arquebisbat de Barcelona, amb la implicació de diverses congregacions religioses, va fundar l’escola de mestres Blanquerna que avui és la Fundació Blanquerna amb tres facultats, 26 titulacions de grau i més de set mil alumnes.
blanquerna-carbonell-gran

Josep Maria Carbonell, nou president de la Fundació Blanquerna-URL  

CR | Nou president de la Fundació Blanquerna, un dels centres docents fundadors de la Universitat Ramon Llull. Aquest dimecres s’ha fet públic el nomenament de Josep Maria Carbonell com a nou president que pren el relleu a Salvador Pié. Carbonell té una llarga trajectòria de compromís en diversos col·lectius eclesials, socials i polítics i fins fa uns mesos va ser degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, etapa en què va accentuar la internacionalització del centre. També va ser membre del patronat de la Fundació entre 1996 i 2013.
salvador-pie

Salvador Pié: “Blanquerna suposa una Església de frontera”

FUNDACIÓ BLANQUERNA | Salvador Pié ha acabat el seu mandat com a president de Blanquerna, que va iniciar l’any 1981. “Soc fill i net de mestres”, diu amb orgull, un fet per a ell determinant en la seva vocació pedagògica i que deu tenir molt a veure amb la seva trajectòria intel·lectual com a teòleg. És un referent en teologia fonamental i eclesiologia, temes sobre els quals ha publicat nombrosos manuals i que l’han portat a participar en congressos i a impartir conferències arreu del món.

Diaques permanents, un servei que obre camins dins l’Església

(Jordi Llisterri –CR) Ara fa 50 anys que amb l’aprovació de la constitució Lumen Gentium (n. 29) el Vaticà II recuperava la figura del diaconat permanent. Ministres de l’Església que poden estar casats i que poden celebrar alguns sagraments com el baptisme, el matrimoni o les exèquies. I sobretot un ministeri que té una dimensió de servei.

Salvador Pié: “El papa vol que els sínodes donin més fruits”

(Jordi Llisterri –CR) És un dels catalans que té més perspectiva per valorar la dinàmica d’un Sínode de Bisbes. El teòleg Salvador Pié va participar com a expert en els dos darrers sínodes convocats pel papa. Des d’aquesta experiència parla de la convocatòria extraordinària d’aquest dies a Roma per tractar sobre la família.

panoràmica

Veure la fe