Vés al contingut

notícies relacionades

Qui són els ministres extraordinaris de la comunió?

(Laura Mor –CR) Sembla cada vegada més urgent reivindicar la seva figura. Són laics i laiques que distribueixen el pa i el vi consagrats a l'eucaristia. Reben el nom de “ministres extraordinaris” perquè el seu rol està supeditat a les situacions en què falla un capellà o un diaca. Però la gran majoria són col·laboradors regulars. La raó? Cada cop hi ha menys ordenacions.

El bisbe Nin ordena tres nous preveres i dos nous diaques a Montserrat

(Abadia de Montserrat) Aquesta dissabte a tarda ha tingut lloc a la Basílica de Santa Maria l’ordenació de tres nous preveres i dos nous diaques, tots ells membres de la comunitat benedictina de Montserrat. Els candidats eren Carles Xavier Noriega, Efrem de Montellà i Bernat Juliol, per a preveres, i Anton Gordillo i Gabriel Soler, per a diaques. Tots ells han estat presentats pel P. Abat Josep M.

Tres nous diaques al servei de l'Església catalana

(CR) Cap de setmana d'ordenacions diaconals: dues a Girona i una a Tortosa. Després d'una formació espiritual, intel·lectual i pastoral prèvia, tots tres han fet explícit el seu compromís eclesial.

La mística de Santa Teresa orienta la Quaresma als preveres i diaques de Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dilluns, a les portes del temps quaresmal, els preveres i diaques de l’arxidiòcesi de Tarragona van ser convocats a viure un temps de recés, orientat per la figura de Santa Teresa. La jornada es va iniciar amb la pregària de l’hora menor, a la capella del Seminari Conciliar Pontifici, i una meditació introduïda pel pare Àngel M.

Ordenació de sis diaques a la Catedral de Terrassa

(Bisbat de Terrassa) Aquest diumenge, el bisbe de Terrassa , Josep Àngel Saiz Meneses va ordenar sis diaques a la catedral del bisbat. Va estar acompanyat per l’auxiliar Salvador Cristau, el bisbe emèrit de Solsona, Jaume Traserra, i 90 clergues, entre preveres i diaques, i amb el temple pel amb fidels vinguts de moltes parròquies de la diòcesi.

panoràmica

Veure la fe