Vés al contingut

notícies relacionades

L’Església detecta un 7% d’errors en les immatriculacions que se li atribueixen a Catalunya

(Jordi Llisterri –CR) No és cert que l’Església hagi inscrit de manera incorrecta centenars de propietats, que se n’hagi apropiat indegudament i que ara hagi de tornar-les. El que han fet els bisbats és revisar la llista d’immatriculacions que ha elaborat el Ministeri de Justícia sobre les que es van realitzar entre 1998 i 2015. A Catalunya han detectat 294 errors. Són un 6,9% entre les 4.278 inscripcions al Registre de la Propietat per immatriculació durant aquest període.

La col·laboració històrica entre bisbat i administració al Sant Hospital d’Urgell, a la corda fluixa

(CR) El bisbat d’Urgell ha anunciat en un comunicat que els dos sacerdots que formen part del patronat de la Fundació Sant Hospital “es veuen obligats a abandonar la seva participació al Patronat” després que l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, comuniqués un “possible acord” per incloure l’avortament farmacològic dins la cartera de serveis de l’hospital.

El bisbat de Girona aparta un capellà per una denúncia d’abusos de 1989

(CR) El bisbat de Girona “ha apartat cautelarment” un capellà de 81 anys de les funcions pastoral que encara feia com jubilat després de fer-se pública una denúncia d’abusos. Els fets denunciats ara es refereixen un suposat cas d’abusos durant unes colònies a La Garrotxa.

Torna l’espai televisiu del bisbat de Girona

(Bisbat de Girona) Després d’un període de no emissió, l’espai audiovisual del bisbat de Girona torna a partir d’aquest cap de setmana a les programacions de Televisió de Girona, TV Costa Brava, Canal 10 Empordà i Banyoles TV. També es vol seguir potenciant la seva difusió per internet a través de les xarxes socials i del canal de Youtube del bisbat.

El bisbe de Sant Feliu accepta l'exclaustració de Forcades

(CR) El bisbe de Sant Feliu Agustí Cortés ha fet pública aquesta nota sobre la situació de la benedictina Teresa Forcades, que ha sol·licitat l'exclaustració per un període de tres anys. En el text explica l'acompanyament per part del bisbat i també de l'abadessa del monestir de Sant Benet en aquest procés personal.

Lleida s'acomiada del bisbe Malla

(Bisbat de Lleida) El bisbe emèrit de Lleida Ramon Malla i Call ha rebut sepultura aquest Dilluns de Pasqua als peus de la capella de la Mare de Déu de Montserrat, a la Catedral Nova de Lleida, després d’un funeral presidit pel bisbe Joan Piris i concelebrat per la major part dels bisbes de les diòcesis catalanes, amb el cardenal Lluís Martínez Sistach i l’arquebisbe Jaume Pujol al capdavant, així co

Sant Feliu crea una delegació diocesana pel diaconat permanent

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés Soriano, ha creat una delegació diocesana pel diaconat permanent i ha nomenat com a delegat a mossèn Josep Maria Gómez del Perugia. Els diaques de la diòcesi, reunits amb el bisbe Agustí, han escollit aquest darrer dijous la comissió permanent de la nova Delegació.

Veure la fe