Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Cristiana) Amb la pregunta “Quines són les tres C’s de la pastoral educativa integral?” s’ha fet el llançament del primer curt de la sèrie “CaFEïna. Videocàpsules per desvetllar la pastoral educativa”. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Pastoral que ja es pot consultar al canal de youtube de l’Escola Cristiana i que compta amb el patrocini de l’editorial Baula. Cada càpsula, de 10 minuts màxim de durada, respondrà a alguna qüestió relacionada amb el dia a dia de l’acció evangelitzadora en l’àmbit educatiu.

“Al llarg dels textos evangèlics, hi ha una constant invitació a estar desperts, atents, desvetllats”, assenyalen des del Departament de Pastoral sobre el nom i el sentit de la iniciativa. “En el nostre quotidià associem el desvetllar físic amb el consum de substàncies com ara el cafè. D’aquí que s’ha fet un joc de paraules per crear aquestes videocàpsules de periodicitat mensual anomenades ‘ca-FE-ïna’”, expliquen.

En aquest primer lliurament, es convida a cercar una resposta global i integradora de l’acció evangelitzadora a l’Escola Cristiana. Defugen reduccionismes que empobreixen o menystenen aspectes que es consideren fonamentals. Tot partint d’una primera aproximació de caràcter antropològic, es presenten les tres dimensions pròpies del viure cristià –la litúrgia, el kerygma i la diakonia– en relació amb les dimensions afectiva-emocional, racional-discursiva i pràctica-social inherents a la persona humana.

Els propers lliuraments de les videocàpsules “caFEïna” estaran relacionats amb l’agenda del Departament de Pastoral, donant visibilitat a col·laboradors del programa de formació pastoral i altres activitats pròpies, o bé a agents de pastoral educativa de les diverses xarxes institucionals adherides a l’Escola Cristiana (FECC) i responsables de delegacions diocesanes vinculades al món dels joves i l’educació.

Aquesta col·lecció de vídeos s’afegeix a d’altres novetats del Departament de Pastoral del darrer any, com ara l’aparició del butlletí digital Llambregades de pastoral educativa o la creació de ViviT, el portal de pastoral que recull i endreça temàticament els continguts d’actualitat que van apareixent diàriament al blog de pastoral de la FECC.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.