Vés al contingut

notícies relacionades

Vedruna proposa 36 videocontes per entendre el món

(Vedruna) Les escoles Vedruna Catalunya s’ha proposat recopilar tot un seguit de contes d’arreu del món en format de vídeo en el marc de l’objectiu educatiu ‘Eduquem la mirada’. Hi haurà un videoconte per cada escola i s’adrecen a nens i nenes de 0 a 6 anys. “Farem conscients als infants que els valors que treballem són presents i importants arreu del món”, apunten des de l’equip de Pastoral en aquesta crida.

La SalleXperience: fe, cultura i vocació per als joves

(Roger Vilaclara –CR) Despertar una nova sensibilitat en els joves a través del diàleg entre fe i cultura. Amb aquest propòsit ha arrencat aquest curs La SalleXperience. Un projecte de l’àmbit de pastoral de les escoles La Salle de Catalunya que pretén potenciar l’interès dels joves per a l’acció social, la interioritat i la fe.

Per una pastoral ecosocial. Bona Pasqua!

(Laura Mor –CR) L’audàcia, la creativitat i l’esperit de família han guiat el Col·legi de Sant Gabriel aquest darrer any de pandèmia. I han trobat en les darreres encícliques del papa Francesc un punt de referència perquè “la pastoral no quedés diluïda”. Ens ho explica en aquesta entrevista en vídeo la responsable de pastoral de les escoles gabrielistes, Claustre Besora.

Bisbe Saiz: “La influència de l’Església va més enllà de la pràctica dominical”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Terrassa) Fora del seu bisbat i dels ambients eclesials a molts els costaria posar nom al bisbe de Terrassa. Com si només existissin els bisbes de les grans capitals catalanes o els que tenen algun protagonisme efímer per polèmiques a la premsa. El 2001 Josep Àngel Saiz Meneses va ser nomenant bisbe auxiliar a Barcelona amb el cardenal Ricard Maria Carles. I el 2004 va ser nomenat el primer bisbe de Terrassa.

“El repte de Magis és fer comunitat en la distància”

(CR) La pandèmia de la Covid-19 ha desbaratat seguretats, rutines i plans establerts a nivell global i local. Si assumir els canvis és sovint difícil, en una etapa com la de la joventut, en què es fa imprescindible la socialització i la relació entre iguals, aquests canvis sobtats es fan en alguns moments inevitables, frustrants i tot un repte.

Tornar a l’escola amb una celebració, la proposta de l’Escola Cristiana

(CR) “No podem tornar a l’escola com si no hagués passat res durant aquests temps de pandèmia”. Aquesta és la reflexió de l’Escola Cristiana que ha motivat la creació d’una proposta de celebració envers un possible proper retorn de la comunitat educativa als seus centres abans de l’estiu. El document presentat parteix d’un primer text, a mode de marc de sentit, del perquè d’una celebració de tornada on s’indica el següent:

panoràmica

Veure la fe