Vés al contingut

notícies relacionades

Els maristes conviden quatre dones de l'Equador per parlar d'emprenedoria rural

(SED) Cinc dies d'aprenentatge feminista per a escoles sobre desenvolupament rural i igualtat de gènere a l'Equador. Aquesta és la proposta de l'ONG SED (Solidaritat, Educació i Desenvolupament), vinculada als maristes, que organitzen la setmana 'Dones Emprenedores i Transformació Social a l'Equador' del 16 al 20 de maig. La proposta inclou la visita de quatre activistes de l'Equador a tres escoles maristes de Catalunya.

La Nau Bostik de Barcelona acull la sensibilitat artística de les escoles FEDAC

Roger Vilaclara -CR | "Volem que l'art sigui una manera d'aprendre". Aquest és l'objectiu que persegueixen les escoles FEDAC amb el seu projecte '+Art a les escoles', un seguit d'activitats artístiques a la Nau Bostik de Barcelona durant el mes de març. L'esdeveniment culmina amb el treball que els centres FEDAC han fet els darrers mesos i que lliga amb una iniciativa més àmplia per fer “que l’art entri a les escoles com a eix vertebrador”.

En defensa de la Llei d’Educació de Catalunya

(Modest Jou –FEDAC) En el marc de períodes electorals i postelectorals, obert el període de preinscripcions es fa difícil parlar de l’educació, sembla que qualsevol opinió hagi d’estar tenyida per alguna intencionalitat per alguna de les parts.

Neix ‘caFEïna’, videocàpsules per despertar la fe a l’escola

(Escola Cristiana) Amb la pregunta “Quines són les tres C’s de la pastoral educativa integral?” s’ha fet el llançament del primer curt de la sèrie “CaFEïna. Videocàpsules per desvetllar la pastoral educativa”. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Pastoral que ja es pot consultar al canal de youtube de l’Escola Cristiana i que compta amb el patrocini de l’editorial Baula.

Els jesuïtes avancen en la creació d’entorns segurs i la revisió del passat

(Jesuïtes) El superior provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, el jesuïta Antonio España, acompanyat per Susana Pradera, responsable d'Entorn Segur, els jesuïtes Antonio Allende, delegat del sector d'educació i José M. Rodríguez Olaizola, secretari de comunicació, han presentat aquest dijous el treball realitzat en la creació d'entorns segurs a les institucions i activitats de la Companyia de Jesús.

Les escoles franciscanes s'unifiquen en Institució Educativa

(Glòria Barrete –CR) Les quatre escoles catalanes que pertanyen a la congregació de les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció han emprés un nou camí educatiu. Les escoles de Sant Cugat, Vilassar de Mar, de la Plaça Universitat de Barcelona i la del barri del Poblenou s'unifiquen en Institució Educativa Franciscana.

Robert Schieler, superior general: “A La Salle hi ha una relació horitzontal entre homes i dones laics”

(Laura Mor –CR) El germà Robert Schieler parla d'un model organitzatiu d'Església de tu a tu, i alerta de “la temptació de fer funcionar una organització i oblidar perquè existeix”. És el superior general de La Salle i aquest diumenge i dilluns ha visitat Catalunya. Una breu estada en el marc de la visita pastoral que, fins el 21 d'abril, fa a tot el Districte Arlep. Catalunya Religió l'hem entrevistat als Serveis Centrals La Salle Catalunya, al barri de Sant Gervasi de Barcelona.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe